18-04-12

't Straat...

 

't Is hier weeral een tijdje stil hé?  Voor sommigen die deze blog volgen het teken dat ik weer (effe) van 't straat ben.  Nope, spijtig genoeg niet.  De stilte had een andere reden.

Ik heb in een dipje gezeten.  Dat gebeurt wel eens meer sinds mijn scheiding...  Ik wijt het aan jarenlang onderdrukte emoties die toen eindelijk aan de oppervlakte gekomen zijn en af en toe willen tonen dat ze er nog steeds zijn.  Maar dit dipje had totaal niets met die scheiding of met die onderdrukte emoties te maken.  Het was eigenlijk ook geen dipje.  Eerder een put of een vijver.  Of maak er maar meteen een klein bergmeertje van, de verdomde Marianentrog zou een beetje overdreven zijn.

Nee, deze keer ben ik zwaar teleurgesteld in iemand die ik tot mijn beste vrienden rekende.  Ik heb echt het gevoel gebruikt, nee misbruikt te zijn en daarna weer uitgespuwd wanneer ik niet meer nodig was, en ik heb er echt zwaar van afgezien.  Zó erg zelfs dat de altijd zo positieve ik eventjes totaal uit het beeld verdwenen was en het heeft verdomd lang geduurd eer ik hem terug vond.

Vroeger zou ik deze blog gebruikt hebben om alle miserie van mij af te schrijven, en misschien had ik dat nu ook beter gedaan.  Maar vroeger kon dat in alle anonimiteit... Nu zijn er een aantal lezers waar ik een gezicht op kan plakken en ik bepaal dan liever zelf wat ik tegen wie vertel.  Misschien moet ik maar beginnen met beveiligde stukjes maar dat is ook een heel gedoe.  Zelf heb ik altijd moeite om aan de auteur te bekennen dat ik nieuwsgierig ben waardoor ik niet eens de moeite doe om het paswoord te vragen.  Ik kan mij voorstellen dat dat bij veel mensen het geval is.  En dus mist zo'n beveiligd stukje volgens mij alle voordelen van een internet blog: mensen de kans geven om te reageren en zo misschien eens andere inzichten te krijgen. En als het geen voordelen heeft hoef ik ook niets te publiceren hé ;-)

Als het hoofd niet helemaal ok is dan lukt het daten ook niet heb ik al gemerkt, ook deze keer natuurlijk.  Het lijkt alsof de vrouwen dat ruiken :-)  Maar het zal wel eerder zijn dat de berichtjes die ik stuur niet de juiste sfeer uitstralen of zo...  In elk geval, nu mijn hoofd weer in orde is krijg ik inderdaad meer respons.  Maar om een of andere reden boeit het mij nu allemaal plots minder.  Misschien omdat de lente nu ook even pauze blijkt te nemen?  Maar ook omdat ik nu in een paar goeie boeken bezig ben en dan durf ik al de rest wel eens te vergeten :-)

Nog een 700-tal bladzijden te gaan.  't Kan dus misschien nog even duren eer hier nog iets nieuws verschijnt...

 

21:25 Gepost door Rigel in Dagelijkse leven, Mezelf | Permalink | Commentaren (12) | Tags: in de put, vrienden |  Facebook |

Commentaren

Tja, dat heb je met een blog. In het begin kan je in alle vrijheid schrijven, want nauwelijks iemand weet wie er achter de blog schuilt. Naarmate meer en meer mensen het weten, moet je meer en meer opletten wat je schrijft. Maar ja, niet alles moet dan ook op een blog komen te staan, hoe fijn het ook is om eens wat diverse meningen te lezen als je ergens mee zit en hoe boeiend het ook is voor de lezers als bloggers echt zeggen wat op hun hart ligt. Gelukkig zijn er nog de face-to-face-gesprekken waarin zo veel meer kan gezegd worden.

Gepost door: Lies | 18-04-12

Reageren op dit commentaar

Inderdaad. Face-to-face gesprekken zijn véél beter... als ze met de juiste personen gevoerd worden. Sommige dingen bespreek ik liever met een goeie vriend, andere dingen dan weer liever met een (halve) vreemde. Het "probleem" met deze blog is dat er van alle slag wat meeleest :-)

Gepost door: Rigel | 18-04-12

........In elk geval, nu mijn hoofd weer in orde is krijg ik inderdaad meer respons. Maar om een of andere reden boeit het mij nu allemaal plots minder. .....
Heeft dat niet iets met jagen van doen? Zoals de kat die schrikt van het bolletje wol dat naar haar toe rolt maar zodra het bolletje dreigt een eigen leven te gaan leiden, het als de bliksem wil vangen.

En ja, over blogwaardigheden gesproken. Wat lees je zoal? De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door de suggestie te wekken dat wat er achter is, de moeite van het weten waard is. Tipje van de sluier, toch?

Bedankt voor de tip over on-/bekenden. Ik zet maat weer een stop op het bekendmaken van mijn blog irl. Zolang er alleen Belgen meelezen is er niks loos. Lekker ver. En dat brengt me dan weer op een reuze boeiend stuk dat ik las over dat Vlamingen het ABN ooit door strot geduwd kregen onder het voorwendsel dat zij zo veel invloed gehad zouden hebben bij de totstandkoming van het ABN. Terwijl er in Vlaanderen een veel 'natuurlijker' soort Nederlands zou zijn. Waarbij de mannelijkheid/vrouwelijkheid van woorden minder kunstmatig is dan in het ABN. Wat dit met jouw blog te maken heeft. Wel (Bon) ik las
't straat.
En dat zag er in mijn ogen zo apart uit. Is een straat onzijdig in Vlaanderen?
Welkom terug Rigel. Lezen verruimt de blik.

Gepost door: Lehti | 20-04-12

Reageren op dit commentaar

Met jagen heeft het weinig te maken denk ik, eerder met nood aan bevestiging krijgen. En nu ik mij weer beter in mijn vel voel is die nood veel minder geworden.

Ik volg een 80-tal blogs. Een beetje veel om hier allemaal op te sommen. Bij een aantal van hen komen af en toe beveiligde stukjes voor. Meestal bedoeld om 1 bepaald iemand de toegang te kunnen ontzeggen. Ik merk gewoon dat ik de moeite niet doe om het paswoord te vragen. Zelfs al is het een blog die ik al lang volg. Ik heb dan steeds het gevoel de privacy van de auteur te willen schenden.

Of je IRL reclame moet maken voor je eigen blog hangt af van wat je er precies op kwijt wilt kunnen. Bij mij staan er veel persoonlijke dingen op. Ik gebruik hem ook dikwijls als een soort van klankbord om frustraties kwijt te kunnen. En dan wordt het moeilijk als bekenden meelezen. Ik heb geen geheimen voor mijn vrienden, maar dikwijls wil ik me gewoon amuseren als ik met hen afspreek, ipv de "problemen" te bespreken die ze hier gelezen hebben...

Geen idee over dat AN. Ik weet wel dat de helft van Vlaanderen zonder dat AN elkaar niet eens zou kunnen verstaan: de plaatselijke dialecten zijn gewoon té verschillend. Ik gebruik trouwens liever AN dan ABN. Alsof een dialect niet "beschaafd" zou kunnen zijn :-)

In het (Vlaamse) AN is straat altijd vrouwelijk. In een groot deel van de Vlaamse dialecten is straat echter onzijdig, zeker als het als het (zoals hierboven) in uitdrukkingen gebruikt wordt.

Hij is van 't straat geraakt ==> Hij heeft een lief/relatie/vrouw :-)

Gepost door: Rigel | 20-04-12

Reageren op dit commentaar

Ik vroeg eens of er ook cursussen Vlaams zouden bestaan en kreeg eenzelfde soort antwoord als hierboven. Wat in Oostende/Brugge/Gent wordt gesproken verschilt onderling enorm. Dat geldt volgens mij ook voor het NL. En zelfs Fries uit de wouden verschilt van dat in Gaasterland. Maar is dan er werkelijk geen AV? Dat wil ik bijna niet geloven. Ik kan dus wel Gents/Aantwerps/Oostends leren, maar geen Vlaams? Moet ik dat dan zien als verzamelnaam? Maar je schrijft ook over Vlaams AN, dus misschien is er toch hoop.

En over dat jagen. Je uitleg ontkracht mijn theorie niet. Ik bekeek het vanuit de vrouw. Die normaliter als de bejaagde partij wordt voorgesteld. Maar nu niet. Bondig: Jij zit lekker in je vel, hebt geen nood aan bevestigingen wordt daardoor een -aantrekkelijker- prooi (want zelfstandig, niemand noodig, rolt weg). Andersom 'nood' aan (is dat behoefte aan?) bevestiging = bolletje bol rolt naar vrouw toe = schrikt af, dus geen respons.

Zegt men ook van 't straat geraakt bij een vrouw die weer aan de man is?

En alsnog dank voor je uitleg over blogs en irl en wat dies meer zij. Logisch doch zinvol.

Gepost door: Lehti | 20-04-12

Reageren op dit commentaar

Zijn er in Nederland ook verschillende dialecten? Dat wist ik niet. Ok, Fries en Limburgs hebben misschien een aantal varianten. Maar voor de rest spreekt iedereen toch hetzelfde? Alleen misschien met een iets andere uitspraak. In Vlaanderen is het iets ingewikkelder. Niet alleen is de uitspraak per streek verschillend, de woordenschat is nog veel meer gefragmenteerd. Zowat elk dorp heeft zijn eigen woorden die nergens anders gebruikt worden en soms zijn er binnen hetzelfde dorp al verschillen.

De term "Vlaams" kan op taalgebied trouwens gebruikt worden voor verschillende dingen:
- Het Nederlands zoals het in Vlaanderen gesproken wordt, ook wel Belgisch Nederlands of Zuid-Nederlands genoemd. Deze versie is in mijn ogen veel rijker dan de Noord-Nederlandse.
- De Vlaamse tussentaal, ook wel soap-Vlaams genoemd. Een soort van opgekuiste versie van een streekdialect (meestal Antwerps) zonder al te specifieke woorden zodat iedereen in Vlaanderen het verstaat. Voor een voorbeeld zie bvb: http://www.youtube.com/watch?v=7y6GEoIL0wQ
- Of als verzamelnaam voor de Vlaamse dialecten.

Wat wou je precies leren? :-)


Je uitleg over het aantrekkelijker worden als je geen bevestiging nodig hebt klinkt ergens aannemelijk. Maar ik vraag me toch af hoe een vrouw aan de andere kant van een dating site dat kan merken.

Gepost door: Rigel | 21-04-12

Dank voor je uitleg.
Ik versta bijna niks van het Gronings (waar ik woon), Saksisch of plat Limburgs... Fries wel enigszins want daar heb ik een cursus voor gevolgd (met diploma). Maar vóór die tijd verstond ik niets van familie die daar vandaan kwam (en niks anders sprak). Dat Fries de status van taal heeft is volgens mij ook alleen het effect van wat overijverige Friezen. Wat ik precies wou leren? Geen idee. Maar, zoals jij ook zegt, het Belgisch Nederlands is rijker. Of 'schoner'. Ik ben nu bezig met farsi. Da's weer heel wat anders.

Hoe een vrouw aan de andere kant van de datingsite dat kan merken? Ik zal ik geen zweverige toestanden neerschrijven. Maar alleen de reactiesnelheid zegt al veel. Meer zeg ik niet.

Gepost door: Lehti | 22-04-12

Reageren op dit commentaar

Lange tijd geleden gepost en idd dan veel te laat gelezen...


Oei? Ken ik die goed die persoon naar waar je verwijst?

Ik heb de indruk dat je de volgende keer dat je tegen mijn ballen komt stoempen je toch wat meer je hart zult moeten komen blootleggen. Dat kan al tellen als suggestieve niet ABN praat he... ;-)
En je moet niet denken dat je je vrienden "lastig" valt met over je problemen te komen vertellen, daar zijn ze voor he!!!

Gepost door: AvDa | 25-04-12

Reageren op dit commentaar

Wees gerust, je kent die persoon niet. Anders hadden we er zeker eerst wel over gepraat en had je het hier niet moeten lezen. Maar als je wil zal ik er wel eens over vertellen de volgende keer dat ik tegen uw ballen kom stampen.
En vooraleer sommige lezers hier perverse activiteiten achter gaan zoeken: d'r is blauw krijt mee gemoeid ;-)

Gepost door: Rigel | 25-04-12

Haaaaa???? zit er dan krijt in die pillen? Dat wist ik niet ;-) Ik pak altijd een volledige...

Gepost door: AvDa | 25-04-12

Reageren op dit commentaar

Hahahaha LOL!
Ik kom nog toe met een kwartje ;-)

Gepost door: Rigel | 25-04-12

Agge mor fun hebt! :-))))))))))

En wat die dipjes betreft... een goei ouw les van mijnen ouwe nu....

Een slecht uur is nog geenen slechten dag
ne slechten dag is nog geen slechte week
een slechte week is nog geen slechte maand
een slechte maand is nog geen slecht jaar
een slecht jaar is nog geen slecht leven

KEEP IT UP!

Gepost door: AvDa | 25-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.