26-01-12

Kritisch?

Nog even verder gaan over de 'constante' van vorige keer.  Het is mij namelijk opgevallen dat IK het altijd ben die de relaties (ná mijn huwelijk toch) beëindig.  Is dat nu toeval?  Zijn vrouwen misschien kritischer bij de kennismakingsronde(s) die een relatie vooraf gaan?

Of misschien ben ik wel gewoon content met alles wat ik kan krijgen en besef ik pas later dat ze toch niet echt is wat ik zoek.  Misschien...  maar ik denk van niet.  Ik heb al gemerkt dat ik redelijk kieskeurig ben.  Zo zijn zonder uitzondering al mijn mannelijke collega's zot van een vrouwelijk exemplaar dat in een andere afdeling zit... behalve ik.  Ik knap af omdat ze wéét dat ze mooi is, en er zich ook naar gedraagt.  Ze laat zich alle mannelijke aandacht welgevallen en doet tegen iedereen uit de hoogte.  Bweuk!  Geef mij dan maar haar collega, die heeft misschien wel een paar kilootjes te veel maar ziet er gewoon leuk uit en is vriendelijk.  Altijd en tegen iedereen... en dus ook tegen haar vriend :-(

Ik heb me ook al afgevraagd of ik beter ook niet (nog?) wat kritischer zou zijn als ik vrouwen ontmoet.  Mijn conclusie is van niet.  Ook al ben ik redelijk goed in het inschatten van mensen, een persoon leer je niet op een paar uurtjes kennen.  Dus vind ik het nogal stom om een vrouw zo maar af te schrijven omdat ze tijdens 1 ontmoeting wat te veel op haar gsm kijkt, of nog goed met haar ex overeen komt, of om welke andere reden dan ook dat ik al eens afgewezen ben :-)

Het liefst van al zou ik meerdere keren willen afspreken, laat ons zeggen een stuk of 20 keer.  Dan moet toch al duidelijk zijn wat voor vlees je in de kuip hebt.  Maar zo simpel gaat dat ook niet.  Ik ben bvb ook al afgewezen omdat ik de vrouw in kwestie bij de 2e ontmoeting nog niet gekust had.  Ik was dus niet 'geïnteresseerd' genoeg, terwijl ik dat zeer zeker wél was.

Conclusie: wat je ook doet, het is altijd verkeerd ;-)  Dus doe ik maar verder op de manier waarop ik bezig ben. En dat is gewoon alles zo wat zijn natuurlijke weg laten gaan, en zo elkaar beter leren kennen...

Ooit zal het wel eens 'prijs' zijn zeker?

23:22 Gepost door Rigel in Relaties | Permalink | Commentaren (37) | Tags: daten, relaties, gedumpt |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat zowel mannen als vrouwen kritischer zijn geworden... wat misschien wel een goeie zaak is. Vraagje: hoe reageer je op afwijzingen? Heb je direct zoiets van "'dat was het dan", of probeer je toch nog iets uit de brand te slepen? Misschien moet je er wat tijd over laten gaan en dan nog eens je interesse laten blijken... Misschien heeft de dame in kwestie er toch spijt van dat ze je afgewezen heeft maar is ze te trots om het te laten weten...

Gepost door: Nachtbraker | 27-01-12

Reageren op dit commentaar

Ik weet niet of het kritischer zijn een goeie zaak is. Ik heb zo de indruk dat veel mensen met een ideaalbeeld van hun toekomstige partner rondlopen en alles wat daar een beetje van afwijkt direct afschieten... Soms kan iemand wat meer krediet geven aardige verrassingen opleveren, maar het omgekeerde kan natuurlijk ook.

Maar om op je vraag te antwoorden: dat hangt er van af hoe erg ik haar zie zitten :-) En hoe zij op mij reageert natuurlijk. Iemand die duidelijk laat blijken geen interesse meer te hebben laat ik met rust.

Maar iemand waarmee het fijn vertoeven was durf ik nog wel eens contacteren, maar als het initiatief altijd van 1 kant blijft komen steek ik er ook niet veel energie meer in.

De laatste tijd zijn er ook meer en meer vrouwen die mij zelf terug contacteren. Op zich kan ik dat alleen maar toejuichen, maar tot nu toe waren het niet de meest interessante dames die dit deden...

Gepost door: Rigel | 27-01-12

Misschien klopt het wat je zegt Rigel. Dat mensen kritischer worden. Om dan uiteindelijk uit te komen bij de conclusie dat het single zijn eigenlijk zóveel voordelen heeft, dat daar geen enkele ideale partner tegenop kan. Laat staan een niet ideale. Wat dat ook zijn moge. Het lijkt me slimmer om te kijken òf je/men/ik wel een relatie wil (voor jezelf). Waarom niet 'met wie het goed vertoeven was' eens vaker op de koffie/film/chat/bed nodigen? Gelijk het andere geslacht lijkt te doen. Ja, natuurlijk moet je als alleenstaande wat harder je best doen je sociale leven te organiseren. Maar elke dag een 'stuk vlees' met afstandsbediening op de bank terwijl je eigenlijk zelf languit wil liggen met een boekje in een hoekje en je eigen muziek, zonder hem of haar. Kan nog eenzamer zijn. Een relatie (onder) houden is gewoon hard werken. Moet je maar net zin in hebben/kunnen.

Gepost door: Lehti | 31-01-12

Reageren op dit commentaar

Inderdaad Lehti, eerst kan je maar beter uitmaken of je wel degelijk een relatie wil. Maar de rest wat je schrijft komt bij mij nogal egocentrisch over. Enkel iemand uitnodigen als je geëntertained wil worden, nood hebt aan een babbel of seks, of gewoon zin hebt om eens buiten te komen. Voor de rest mogen ze dan oprotten en je met rust laten zodat jij je eigen ding kan doen?

Zo zit ik niet in elkaar... En ik vind het ronduit afschuwelijk als het dát is waar we naartoe gaan...

Gepost door: Rigel | 31-01-12

Enkel iemand uitnodigen als je geëntertained wil worden... kun je ook anders zien: wie getrouwd is vindt waarschijnlijk dat je met elkaar naar de film gaat/op de bank zit enz. omdat dat nu eenmaal zo hóórt. In voor- en tegenspoed en zo. Wie de ander belt/vraagt of desnoods zichzelf uitnodigt zegt daarmee steeds weer: jij bent voor mij de moeite waard/ik zie je graag/ ik vind het fijn dat/als jij mij ook graag mag. Misschien vermoeiend maar daardoor wellicht zonder sleur en in mijn ogen geen egocentrisme (kan wel natuurlijk). Wie zich bereid toont de ander te willen 'entertainen' (voor iemand te koken/andermans kookkunsten te proeven, of wat dan ook) kan toch geen gebrek aan belangstelling worden ontzegd. Begrijp me niet verkeerd, een goede relatie kan fantastisch zijn. Maar ik vind zelf de mensen die ondanks dagelijkse en jarenlange ergernissen bij elkaar blijven (en met tegenzin elkaars was doen/potje koken) net iets afschuwelijker. En, om eerlijk te zijn, ook best egocentrisch.

Gepost door: Lehti | 31-01-12

Reageren op dit commentaar

Ik ben akkoord dat mensen niet zo maar bij elkaar moeten blijven 'omdat dat gemakkelijker is'. Als dingen voor elkaar doen steeds met tegenzin gaat wil dat zeggen dat er iets grondig mis zit. En dan kan je daar best iets aan doen, of anders de relatie beëindigen. Steeds maar op dezelfde manier verder blijven doen is misschien niet egocentrisch maar wel gewoon laf. Je moet de problemen onder ogen durven zien want anders etteren ze gewoon verder totdat ze onoverkomelijk zijn. Da's de les die ik (op de harde manier) geleerd heb :-)

Verder vind ik niet dat je als koppel altijd alles samen moet doen. Waarom niet eens met een vriend of vriendin naar de film gaan of iets gaan eten? Dat moet ook kunnen vind ik.

Gepost door: Rigel | 31-01-12

Wat ik mis als ik geen relatie heb is precies de natuurlijke flow van de dingen. Ik wil geen 'moeite' moeten doen om eens iets aan iemand te kunnen vertellen, gezelschap of hulp te krijgen of gewoon nog maar thuis komen bij iemand die op je wacht...

In een goeie relatie gééf je die dingen ook vanzelf en graag.

Wat jij beschrijft werkt ook wel, maar is voor mij slechts een alternatief waar ik mij (matig) mee tevreden kan stellen, geen ultiem doel...

Gepost door: Rigel | 31-01-12

Ik vroeg onlangs aan een jongen van nog geen twintig hoe het met de liefde stond. Hij had geen meisje, had ook geen trek in een relatie. Ik vroeg hem waarom. Ach, zei hij. Met vrienden is het tegenwoordig al zo moeilijk om gewoon eens op jezelf te zijn. Je moet je steeds verantwoorden en zo. Met een vriendin is dat nog sterker......
Dat is dus waar we naar toe gaan.....de ander (dankzij o.m. social media) constant in de gaten houden. Dat vind ik dus geen fijn vooruitzicht. Niet dat ik zo van stiekeme dingen hou, maar dan heb je elkaar dus (ook in een relatie) nooit meer wat leuks/nieuws te vertellen. Die weet immers alles al. Saai.

Gepost door: Lehti | 31-01-12

Reageren op dit commentaar

Ik merk bij mezelf dat het hele 'social media' gedoe op een zéér laag pitje komt te staan zodra ik een relatie heb, dat merk je wel aan deze blog. Facebook en die dingen zijn voor mij niet meer dan een flauw afkooksel van werkelijke contacten... Bovendien zet je op die dingen wat je zelf wil, dus echt 'in de gaten houden' kan je het niet noemen...

Uit het antwoord van die jongen blijkt opnieuw dat egocentrisme: hij wil gewoon op zichzelf zijn en daarover geen verantwoording hoeven af te leggen. Hij vind het blijkbaar een probleem dat zijn vrienden soms ook iets van hem verwachten en is (terecht) bang dat dat met een vriendin nog erger gaat zijn... Hij is inderdaad beter af ZONDER relatie...

Gepost door: Rigel | 31-01-12

In NL is er een reclame waarbij een paar bezorgde jongens de kamer van hun vriend binnenstormen met de boodschap: "Wat is er gebeurd, we hadden al twaalf seconden niks meer van je gehoord, geen tweet niks'.... Blijkt zijn mobiel onder de bank te zijn gevallen....Ik vind dat grappig.
Ook aan mij is veel sociaal media niet besteed.
Om even terug te komen op je onderwerp. Ook ik vind dat veel mensen erg kritisch zijn geworden. En na een verbroken relatie ben je wellicht sowieso wat voorzichtiger. Of dat goed of slecht is weet ik nog niet. Kritisch en een beetje (zelf) reflectie kan volgens mij geen kwaad. Enorm hoge verwachtingen wel. Ik geloof niet op de prins op het witte paard. Dat impliceert toch dat we een soort statische, onveranderlijke wezens zijn. Volgens mij verander je binnen een relatie ook. En zelfs 'jezelf zijn' is dus relatief. (vergelijk de uitspraken na een scheiding 'Nu vind hij/zij een joekel van een tv opeens wèl leuk, dat gelóóf je toch niet?)
Oja, en is een verbroken relatie in jouw ogen om die reden dan ook mislukt?

Gepost door: Lehti | 01-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik vind het ook niet meer dan normaal dat je na een verbroken relatie wat voorzichtiger bent maar je mag dat niet te ver drijven. Zo mag je best de negatieve kanten van je nieuwe partner opmerken maar er zeker niet actief naar op zoek gaan. Da's een héél belangrijk verschil! Er bestaat dan namelijk veel kans dat je spoken gaat zien... Figuurlijk dan toch ;-)

Die laatste vraag is een moeilijke... Maar na daar even over te filosoferen zou ik zeggen van wel. Mensen veranderen constant, daar kan je weinig aan ... juist ja ... veranderen. Maar het doel van 2 mensen in een relatie zou toch moeten zijn om samen in dezelfde richting te evolueren. Als dat niet blijkt te lukken en de relatie dus bijgevolg (in ruzie of in vriendschap) stopgezet wordt, dan mag je volgens mij inderdaad zeggen dat die relatie mislukt is. Maar dat wil nog niet zeggen dat iemand daar -al dan niet bewust- schuld aan heeft...

Gepost door: Rigel | 01-02-12

Om met het laatste te beginnen. Ik vind dat het verleden dat mensen samen hadden soms geweld wordt aangedaan. Door na een verbroken relatie meteen ook alles wat er was maar op de vuilnisbelt te gooien (hij/zij was ook niet te vertrouwen/ een kreng/ nooit 's lief voor me). Alsof er niet ook vreugde/liefde of wat ook was. Of, maar dat doet soms zeer, niet toe durven geven dat je zelf ook niet altijd even aardig was, of uit gemak bij de ander bleef zonder dat je er nog in geloofde. Ik bedoel; als je tien jaar samen was, waarvan pak 'm beet de helft gelukkig, was dat toch geen verspilde tijd? Een ander verhaal wordt het als jij een kinderwens hebt en de ander niet of zo. Dan kan het idd. zo voelen. Ook wie bedrogen wordt hoeft daarom de tijd er vóór niet als verloren te zien? Maar het is wel begrijpelijk. Als je alleen de naakte feiten bekijkt doet een breuk vaak alleen maar zeer. En om niet ten onder te gaan is het vinden (en ja, soms ook zoeken) van andermans onhebbelijkheden gewoon logisch. Getuige de troostrijke bedoelde woorden 'hij/zij is je niet waard'.Over het 'zoeken' van gebreken/kritisch zijn nog dit: ik denk dat we hier in West-Europa zeer veel vertrouwen hebben in de ratio. Ook waar de ratio ver te zoeken is. Zoals bij partnerkeuze. 'ik val op type zus of zo' werkt vaak gewoon niet. Een 'klik' kan door een stem, een geur, een bepaalde twinkeling in ogen, een manier van aaien.... en vaak zijn we ons daar niet van bewust. 'Liefde maakt blind' geldt ook andersom. Dus als de klik er niet (meer) is, vallen ons dingen op die er eerder wel waren, maar die we voor lief namen of gewoon niet zagen. Ik denk dat wie 'zoekt' naar gebreken, wil verantwoorden er geen trek (meer) in te hebben. Heel menselijk. En triest genoeg heeft het dan ook weinig zin om iets aan die onhebbelijkheden te gaan schaven (excessen daargelaten). Want uiteindelijk gaat het daar niet (echt) om. Heb jij wel eens iets van Victor Lamme of Dick Swaab gelezen?

Gepost door: Lehti | 02-02-12

Reageren op dit commentaar

Nope, ken ik zelfs niet...

De ander de grond in boren na een relatiebreuk wordt veel gedaan. Ik denk dat het een zielige poging is om zo er zelf wat sneller bovenop te geraken. Ik ben blij dat ik mij daar niet door laten vangen heb. Hierdoor lopen de afspraken ivm de kinderen nog bijzonder goed...

Wat betreft die fouten zoeken: ik had het meer over het begin van de relatie. Zo is mijn vorige relatie op de klippen gelopen omdat mijn vriendin zó erg op haar hoede was om niet (weer) gekwetst te worden, dat het totaal niet leuk meer was. Alles wat ik deed werd in vraag gesteld en alles werd verkeerd uitgelegd.

Even een klein stom voorbeeld: in mijn toilet (de kamer, niet de pot) ligt een boekje met de titel 'pikante moppen'. Het is een piepklein boekje met flauwe moppen dat ik ooit eens cadeau gekregen heb. Het ligt er gewoon (samen met enkele andere boekjes) om bezoekers die wat meer tijd nodig hebben iets om handen te geven... Wel, voor haar was dat -zonder dat ze er in gekeken had trouwens- een bewijs dat ik net zo'n vunzigaard was als haar ex die ze betrapt had toen hij achter zijn computer naar porno zat te kijken. 1 keer kan je zo'n reactie wel begrijpen. 2 of 3 keer ook wel. Maar geloof me, na tig keer werd ik dat zó moe, dat het allemaal niet meer hoefde voor mij...

Dát bedoel ik met 'negatieve dingen zoeken'. Als je er al van uit gaat dat je partner bepaalde fouten heeft dan vind je daar gemakkelijk bevestiging voor. Ik vraag me dan zelfs af waarom je er dan in godsnaam iets mee begint?

De kunst is -en dat is best moeilijk- om elke nieuwe partner op zichzelf te bekijken en niet te vergelijken met vorige partners.

Gepost door: Rigel | 03-02-12

Ja duh. scheiden is een ding. Maar hier een heel verhaal typen wat telkenmale niet door de ballotage komt is pas echt prut.

Gepost door: Lehti | 02-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik weet het... Soms duurt het even eer je commentaar tevoorschijn komt op de site hier.

De moderne mens heeft tegenwoordig ook niet veel geduld meer ;-)
Maar da's een andere discussie...

Gepost door: Rigel | 03-02-12

O, sorry, nu doet ie het wel. Beetje boos worden kan soms geen kwaad. Zelfs computers is niks menselijks vreemd ;-)

Gepost door: Lehti | 02-02-12

Reageren op dit commentaar

Lehti en Rigel, ik vind dat jullie maar beter eens een glas gaan drinken samen. Dat praat toch makkelijker en al helemaal als je lange teksten tikt en die er dan niet door geraken.
Lehti, misschien eens een weekendje Vlaanderen plannen en dan een poging doen om zoveel mogelijk bloggers irl te ontmoeten?

Gepost door: Lies | 03-02-12

Reageren op dit commentaar

I'm all in. Altijd leuk om collega-bloggers te ontmoeten...

Bij een vorige job kwam ik zeer regelmatig in Nederland, zelfs tot in het hoge noorden. Nu beperkt zich dat tot een bezoek aan de Zeeuwse kust...

Gepost door: Rigel | 03-02-12

Ja, leuk, Vlaanderen! Kom je ook Lies? Zal ik wat andere alleengaanden mee vragen?
Enne, die porno. Had haar uitgenodigd eens lekker samen te gaan kijken. ;-)
Welles-nietes is niet leuk binnen een relatie.

Gepost door: Lehti | 04-02-12

Reageren op dit commentaar

Een weekendje Nederland, dat zie ik wel zitten. Kunnen we met z'n allen gezellig samen porno kijken ;-)))).

Gepost door: Lies | 04-02-12

@Lies: dat had ik toch niet verwacht van jou! ;-)
Ik zie ons daar al zitten... allemaal met rooie oortjes op een rij.... :-)

Gepost door: Rigel | 05-02-12

Rigel met twee madammen op de zetel en dan naar pikante filmpjes kijken ... fantasie op hol mensen, fantasie op hol! ;-)

Kritisch zijn of niet ... weet je wat ik begin te denken? Dat dat internet gedoe zo artificieel is, dat je er gewoon geen echte vrienden of geen echt lief kan vinden.
Als ik terugkijk of reflecteer naar mijn leven, de échte vrienden, de mensen die me écht trouw zijn of graag hebben, dat zijn mensen die ik door het dagdagelijkse leven heb leren kennen.
Al die internet contacten blijken gewoon vluchtig te zijn, of domweg compleet gestoord (alhoewel ik er natuurlijk een handje van weg heb om er de gestoorden haarfijn uit te pikken)

Gepost door: koffiemetmelkensuiker | 05-02-12

Reageren op dit commentaar

Dat internetcontacten steevast tegenvallen, daar ben ik het niet mee eens. Dankzij onze blog heb ik een van mijn beste vriendinnen leren kennen en mijn vriendenkring breidde er alleen maar door uit en dan nog met heel evenwichtige, normale, sympathieke mensen. Vorige week nog een dagschotel gaan eten met een lezer van onze blog en een paar vriendinnen van mij die hij ook kent dankzij de blog. Komend weekend met z'n allen op bezoek bij een supertoffe madam die een tijdje geleden naar een activiteit van onze blog kwam.
En dan heb ik het nog niet over meerdere mensen die via onze blog een lief hebben leren kennen (jammer genoeg maak ik geen deel uit van die club ...

Het leuke aan het bloggen is voor mij net die niet-virtuele kant. Zitten reageren op stukjes van mensen die je niet eens zou herkennen als ze in de trein naast je zitten, dat blijf ik toch vreemd vinden. Maar als 'het echte leven' er plezanter door wordt, graag!

Gepost door: Lies | 05-02-12

Hier ga ik het in mijn volgende post eens over hebben zie...

't Wordt eens tijd dat hier eens iets nieuws verschijnt... :-)

Gepost door: Rigel | 05-02-12

@ koffiemetmelkensuiker
Wat is precies de fantasie op hol?
1. Rigel met twee madammen
2. Rigel naar pikante filmpjes kijken of
3. De combinatie van die twee?
;-)

Gepost door: Lehti | 10-02-12

Awel, ik ben curieus :-)
Ik blijf bij mijn punt hoor, over het vluchtige van die internetcontacten ... maar dat ligt allicht helemaal aan mij, ik ben namelijk een geweldig gecompliceerd en super moeilijk mens :-p

Gepost door: koffiemetmelkensuiker | 05-02-12

Reageren op dit commentaar

Sorry, er is een andere post tussen geglipt. Maar hij komt er zeker aan!

Gepost door: Rigel | 08-02-12

Ondertussen is het stukje verschenen. Op 2 blogs tegelijk nog wel :-)

Gepost door: Rigel | 10-02-12

Goh, Lies, ik kan alleen maar spreken over mijn ervaringen natuurlijk, en dat hoeven de jouwe niet te zijn.
Allicht heeft het ook te maken met "gelijkgestemde zielen" te zijn, sommige mensen zijn nu eenmaal vrij "doorsnee" op alle vlakken, als je nét een tikkeltje anders dan doorsnee bent dan liggen de zaken anders, mensen houden niet van wie uit de toon valt of anders is, daar willen ze geen vrienden mee zijn.
Zo simpel ligt dat.
Dus mijn ervaring dat de goeie vrienden die ik heb mensen zijn die over de jaren heen leren kennen en leren waarderen hebben zijn, dat is gewoon mijn perceptie van de zaak.

Gepost door: koffiemetmelkensuiker | 11-02-12

Ik vermoed dat we ongeveer van dezelfde leeftijd zijn en in hetzelfde schuitje zitten. Misschien is het wel leuk om met zijn allen ergens af te spreken en ervaringen uit te wisselen.

Gepost door: HansDeZwans | 08-02-12

Reageren op dit commentaar

Graag Hans!
Ik denk niet dat ik die 2 porno kijkende dames alleen de baas kan ;-)

Gepost door: Rigel | 08-02-12

O, maar dat hoeft ook helemaal niet hoor,Rigel. Ik ben wel eigen baas, en dat mag je best letterlijk nemen. En volgens mij behoeft koffie met alles erin ook geen baas. Trouwens, ik ben best benieuwd naar de kunsten van die twee heren op het witte doek. Tja, als je nooit geen vieze filmpjes bekijkt, kun je er altijd nog zelf in gaan figureren, toch?
En wat voor ervaringen zou Hans bedoelen? Internetervaringen?

Gepost door: Lehti | 10-02-12

Reageren op dit commentaar

Wees gerust... Ik heb helemaal geen ambities om jou te komen vertellen wat je moet doen. Ik bedoelde 'de baas kunnen' eerder in de context van 'onder controle (kunnen) houden'... In combinatie met die porno, weet je wel ;-)

Gepost door: Rigel | 10-02-12

Tuurlijk, snap ik. Ik speel graag een beetje met woorden weet je ;-)

Maar, geen plannen voor een carrièreswitch dus? Zeker in combinatie met wat je over je ex schreef een best hylarisch gegeven. Dan zou jouw antwoord op haar aantijging zijn: 'Porno kíjken? Welnee, schat, ik zou niet dúrven, ik spéél er zelf in. Zo heb jij er ook nog wat aan, niet alleen om te kijken maar het betaald ook best aardig, hoor' :-)

Gepost door: Lehti | 11-02-12

Reageren op dit commentaar

Honden, katten , hamsters, vissen, papegaaien - wie heeft uw voorkeur? Of misschien wat dat bodemloze dieren - slangen, krokodillen , hagedissen, apen?

Gepost door: Toottallend | 15-07-12

Reageren op dit commentaar

Euhm... Wat is de link met het onderwerp hier?

Gepost door: Rigel | 08-08-12

Hey allen,

Zijn jullie ondertussen op uitstap geweest..?

grts,

Gepost door: sterre | 31-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.