29-11-11

Futness

Vandaag de eerste keer in mijn leven een fitness binnengestapt.  Ik had het al veel vroeger moeten doen want ik kan wel wat kilootjes vet missen, al de rest zou ik graag behouden :-)  Vroeger was ik maar een magere spiering, maar sinds ik de 30 gepasseerd ben vliegen de kilo's er bij en weigeren halstarrig weer te vertrekken.  Ik denk dat ik ondertussen maar 1/3e meer eet van wat ik vroeger at en toch blijf ik maar verzwaren.

Ergens wel logisch als je alles bekijkt.  Vanaf je 30e begint je metabolisme vanzelf te vertragen...  Sinds mijn scheiding eet ik 1 week op 2 sodexo kost op het werk...  In die week heb ik ook niet zoveel te doen 's avonds...  En als ik dan eens uitga dan eet ik meestal ook iets op restaurant en dat blijkt sinds deze week ook al niet gezond meer te zijn...  En een buro-job geeft natuurlijk ook al niet veel beweging...  Ik eet dus nog steeds meer calorieën dan ik verbrand.

Meer verbranden is dus de boodschap.  Maar aangezien ik sinds mijn kindertijd geen "vuurke stook" meer speel en ik ook weiger om te gaan roken schiet er niet veel meer over dan meer te gaan sporten.  Al jarenlang ga ik elke zaterdagmorgen tennissen, maar dat is dus niet genoeg.  Ik heb geprobeerd wat te gaan joggen, maar dat helpt ook al niet te veel.  Ha nee zeggen 'die-hard' lopers mij: pas na een uur of zo begin je serieus vet te verbranden en daar zat ik dus nog lang niet: na 5 kilometerkes sprong mijn hart bijna uit mijn borst en dat mocht niet van meneer doktoor.  Dus moest ik trager gaan lopen, waardoor ik op den duur voorbij gestoken werd door bejaarden met hun wandelrekjes.  Dan sla je ook geen goed figuur he?  Stilaan lukte dat wel beter natuurlijk, maar dan kwam het volgende probleem aan het licht: lopen is gewoon saaaaaaaaaai.  1 uurke leek er wel 5 te duren en daardoor evolueerde mijn goesting om volgende keer weer te vertrekken omgekeerd evenredig met mijn conditie.

Daarom dat ik nu iets anders probeer: fitness dus, meerbepaald de Miha cirkel.  Da's een combinatie van verschillende toestellen die in een cirkel opgesteld staan en die elk een verschillende spiergroep trainen.  Op 6 van de 8 toestellen moet je slechts 1 minuut oefenen, op de andere twee 4 minuten.  Op 45 minuten doe je zo een volledige trainingsessie die je zo zwaar kan maken als je zelf wil.  Bovendien bouwt zo'n fitness-sessie meer spieren op die op zich ook meer energie verbranden, zelfs als ze in rust zijn.  Klinkt goed, niet?  Wel, het is bijzonder goed meegevallen. Door de afwisseling heb ik mij niet verveeld en door het andere volk dat er rondloopt had ik niet dat 'alleen op de wereld' gevoel dat ik als eenzame jogger wel had.  

Het feit dat er binnen mijn gezichtsveld ook veel schoon vrouwvolk zich in allerlei bochten lag te wringen was ook mooi meegenomen...  Misschien help dát wel om het deze keer langer vol te houden ;-)

00:27 Gepost door Rigel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sport, lopen, fitness |  Facebook |

17-11-11

Ongezond

Vanmiddag aan tafel was een mannelijke collega's zijn beklag aan het doen.  Hij had gisteren heel de avond in de kou moeten zitten.  Er was namelijk net een nieuwe gashaard geïnstalleerd die natuurlijk uitgeprobeerd moest worden, maar bij de eerste branduren kwam er zo'n erge stank vrij dat ze alle ramen en deuren hadden moeten openzetten.  Heel de avond lang, en nóg was de stank niet weg...

Over die gashaard was er trouwens al een en ander te doen geweest.  Zijn vriendin moest en zou zo'n ding in huis hebben om het een beetje gezelliger te maken...  Volgens hem waren thee-lightjes méér dan voldoende.  Hij vond het dus allemaal weggesmeten geld.  Véél weggesmeten geld, waarvan hij dan nog ook eens de helft van moest ophoesten.  De enige reden waarom hij akkoord was geweest was omdat het een meerwaarde aan het huis zou geven, en omdat zij ook mee zou betalen voor een nieuwe TV.  Maar toch voelde hij zich nog bedrogen want haar gashaard was veel duurder dan zijn TV.

Ik snap zo'n redenering niet...  Meerwaarde van het huis begot.  Gaat hij er dan van uit dat de relatie niet zal blijven duren en dat het huis verkocht gaat moeten worden of zo?  Anders ga je van die meerwaarde toch niet veel merken?  En die onderhandelingen om zelf ook nog een nieuwe TV uit de brand te slepen...  Vreemd...

Ik weet dat er heel veel koppels zijn met gescheiden rekeningen, maar ik vind dat er precies daardoor zo'n discussies ontstaan.  Beide kanten blijven naar hun eigen centen kijken en wat zij er voor (terug) krijgen en dat vind ik geen gezonde situatie...  Ik vind dat je zo'n keuzes als koppel moet maken en dat het koppel dus ook zijn eigen budget moet hebben.

Ik hou mijn hart al vast voor als zijn vriendin ooit over kinderen begint ;-)

22:21 Gepost door Rigel in Algemeen, Relaties | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-11-11

Ik heb de verkeerde job...

De titel boven deze post was alleen maar om aandacht te trekken :-)

Als er iets is in mijn leven waar ik volledig mee gelukkig ben, dan is het wel met mijn job.  Ik ben namelijk een van de gelukkigen die van zijn hobby zijn job kunnen maken heeft.  Gaan werken is voor mij dus gewoon plezant.  Hoe moeilijker en ingewikkelder de problemen zijn waar ik mee te maken krijg, hoe gemotiveerder ik ben om een oplossing te vinden.  En sinds mijn promotie dit jaar is het er alleen maar op verbeterd: ik heb nu praktisch geen deadlines meer én de problemen zijn nóg complexer geworden.

Ik moet alleen nog iets vinden op die vervelende tijdsregistratie en de documentatie die ik nu moet schrijven...  Want uitzoeken hoe iets moet is 1 ding, het begrijpbaar uitleggen aan iemand anders daar kruipt heel wat tijd in...

En zo sluiten we naadloos aan bij de reden waarom ik dit stukje schrijf...  Ik ben doordrongen van IT.  Ik speel al bijna 30 jaar met computers, voor mij zijn computers dus iets vanzelfsprekends.  Maar voor veel mensen is dit niet zo.  Nu ben ik gelukkig geen computer-nerd die over niets anders kan babbelen, ik hoop daarvan toch al voldoende bewijs geleverd te hebben op deze blog.

Maar toch is dit soms een probleem.  Vooral als ik een relatie heb.  Want wat doet een mens dan als hij moe maar voldaan thuis komt (behalve haar ter plaatse bespringen)?  Juist ja, over je werkdag praten.  En dan beginnen de problemen, want je wil er wel over vertellen, maar zij verstaat er geen bal van.  Je kan dan bijvoorbeeld wel zeggen dat je een ambetante meeting gehad hebt, maar waarover die ging is als rocket-science voor haar (er even voor de gemakkelijkheid van uitgaand dat zij geen ruimtevaart-ingenieur is).  Ze kan blij zijn omdat je na 3 dagen zoeken eindelijk een mega-coole oplossing gevonden hebt voor een gigantisch ingewikkeld probleem, maar daar blijft het dan ook bij...  Zelfs over de grappen die op het werk gemaakt worden kan ik niet veel vertellen, want dat is ten eerste al vaak 'mannen'-humor en ten tweede zijn die dikwijls zó absurd of vergezocht dat je het moeilijk kan verder vertellen zonder een bedenkelijke frons uit te lokken...

Ligt het aan de vrouwen die ik tot nu toe gehad heb, of aan mij?  Ik weet het niet...  Ik merk alleen dat er tot nu toe bijzonder weinig interesse was als ik over mijn werkdag probeerde te vertellen.  En da's dus een probleem, want als ik merk dat er weinig interesse is, ben ik ook minder geneigd om te vertellen.  En dan krijg je een soort van éénrichtingsverkeer, waarbij zij haar ei kwijt kan en ik met het mijne blijf zitten...

Ik verwacht zeker niet dat mijn partner alles van mijn werk snapt.  Maar een béétje interesse mag toch wel?

23:25 Gepost door Rigel in Algemeen, Werk | Permalink | Commentaren (12) | Tags: it, werk, praten, relaties |  Facebook |