29-11-11

Futness

Vandaag de eerste keer in mijn leven een fitness binnengestapt.  Ik had het al veel vroeger moeten doen want ik kan wel wat kilootjes vet missen, al de rest zou ik graag behouden :-)  Vroeger was ik maar een magere spiering, maar sinds ik de 30 gepasseerd ben vliegen de kilo's er bij en weigeren halstarrig weer te vertrekken.  Ik denk dat ik ondertussen maar 1/3e meer eet van wat ik vroeger at en toch blijf ik maar verzwaren.

Ergens wel logisch als je alles bekijkt.  Vanaf je 30e begint je metabolisme vanzelf te vertragen...  Sinds mijn scheiding eet ik 1 week op 2 sodexo kost op het werk...  In die week heb ik ook niet zoveel te doen 's avonds...  En als ik dan eens uitga dan eet ik meestal ook iets op restaurant en dat blijkt sinds deze week ook al niet gezond meer te zijn...  En een buro-job geeft natuurlijk ook al niet veel beweging...  Ik eet dus nog steeds meer calorieën dan ik verbrand.

Meer verbranden is dus de boodschap.  Maar aangezien ik sinds mijn kindertijd geen "vuurke stook" meer speel en ik ook weiger om te gaan roken schiet er niet veel meer over dan meer te gaan sporten.  Al jarenlang ga ik elke zaterdagmorgen tennissen, maar dat is dus niet genoeg.  Ik heb geprobeerd wat te gaan joggen, maar dat helpt ook al niet te veel.  Ha nee zeggen 'die-hard' lopers mij: pas na een uur of zo begin je serieus vet te verbranden en daar zat ik dus nog lang niet: na 5 kilometerkes sprong mijn hart bijna uit mijn borst en dat mocht niet van meneer doktoor.  Dus moest ik trager gaan lopen, waardoor ik op den duur voorbij gestoken werd door bejaarden met hun wandelrekjes.  Dan sla je ook geen goed figuur he?  Stilaan lukte dat wel beter natuurlijk, maar dan kwam het volgende probleem aan het licht: lopen is gewoon saaaaaaaaaai.  1 uurke leek er wel 5 te duren en daardoor evolueerde mijn goesting om volgende keer weer te vertrekken omgekeerd evenredig met mijn conditie.

Daarom dat ik nu iets anders probeer: fitness dus, meerbepaald de Miha cirkel.  Da's een combinatie van verschillende toestellen die in een cirkel opgesteld staan en die elk een verschillende spiergroep trainen.  Op 6 van de 8 toestellen moet je slechts 1 minuut oefenen, op de andere twee 4 minuten.  Op 45 minuten doe je zo een volledige trainingsessie die je zo zwaar kan maken als je zelf wil.  Bovendien bouwt zo'n fitness-sessie meer spieren op die op zich ook meer energie verbranden, zelfs als ze in rust zijn.  Klinkt goed, niet?  Wel, het is bijzonder goed meegevallen. Door de afwisseling heb ik mij niet verveeld en door het andere volk dat er rondloopt had ik niet dat 'alleen op de wereld' gevoel dat ik als eenzame jogger wel had.  

Het feit dat er binnen mijn gezichtsveld ook veel schoon vrouwvolk zich in allerlei bochten lag te wringen was ook mooi meegenomen...  Misschien help dát wel om het deze keer langer vol te houden ;-)

00:27 Gepost door Rigel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sport, lopen, fitness |  Facebook |

Commentaren

Rot eh, dat metabolisme-ding. Maar je hebt "het" aangepakt. Een sport met benefits.
Gisteren zag ik op TV dat gaan zingen bij een koor òòk een goeie manier is om "de maskes" te leren kennen. Of het wat doet voor de extra pondjes, is een andere vraag.
Hoewel.... onrechtstreeks misschien ... :)

Gepost door: Olijf | 29-11-11

Reageren op dit commentaar

En koor... goeie tip!
Dan gaan die dames mij gegarandeerd willen kussen...
...om mij toch eventjes mijn mond te laten houden ;-)

Gepost door: Rigel | 29-11-11

Nog wat tips om aan een lief te geraken: http://oponseentje.blogspot.com/2010/04/de-6-beste-tips-om-aan-een-lief-te.html
http://oponseentje.blogspot.com/2010/04/man-zoekt-vrouw-nog-meer-tips.html

Hoewel, we zijn aan het afdwalen. Was het doel niet kilo's te verliezen?

Ik zie mij ook absoluut niet lopen. Ik doe het alleen af en toe om mijn bus of trein niet te missen. Wat ik wel doe, is nagenoeg altijd de lift nemen i.p.v. de trap (bijgevolg doe ik veel trappen op een dag en da's naar 't schijnt prima voor het hart). Daarnaast heb ik geen auto => verplicht altijd met de fiets. Zo heb je toch ook vlug wat dagelijkse beweging.
Een ander idee is om als je afspreekt met vrienden af te spreken voor een wandeling of fietstocht i.p.v. voor een etentje. Maar bij mij eindigt dat toch ook vlug op een terras of op restaurant waardoor er uiteindelijk misschien meer calorieën bijkomen dan ik verloren ben door het sporten.

Ha ja, je verbrandt ook calorieën als je het huishouden doet.

Bloggen daarentegen is heel slecht voor de lijn.

Gepost door: Lies | 29-11-11

Reageren op dit commentaar

veel succes!

Gepost door: ils | 30-11-11

Reageren op dit commentaar

Fitness was mij steeds teveel werk. Ik ging vroeger drie keer per week joggen, zo'n 5 tot 8 km per keer en dat in combinatie met veel fruit en weinig snoep gaf al een goed resultaat...alleen jammer dat ik nu geen zin heb in lopen en daarentegen wel in snoep...

Gepost door: liese | 31-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.