17-11-11

Ongezond

Vanmiddag aan tafel was een mannelijke collega's zijn beklag aan het doen.  Hij had gisteren heel de avond in de kou moeten zitten.  Er was namelijk net een nieuwe gashaard geïnstalleerd die natuurlijk uitgeprobeerd moest worden, maar bij de eerste branduren kwam er zo'n erge stank vrij dat ze alle ramen en deuren hadden moeten openzetten.  Heel de avond lang, en nóg was de stank niet weg...

Over die gashaard was er trouwens al een en ander te doen geweest.  Zijn vriendin moest en zou zo'n ding in huis hebben om het een beetje gezelliger te maken...  Volgens hem waren thee-lightjes méér dan voldoende.  Hij vond het dus allemaal weggesmeten geld.  Véél weggesmeten geld, waarvan hij dan nog ook eens de helft van moest ophoesten.  De enige reden waarom hij akkoord was geweest was omdat het een meerwaarde aan het huis zou geven, en omdat zij ook mee zou betalen voor een nieuwe TV.  Maar toch voelde hij zich nog bedrogen want haar gashaard was veel duurder dan zijn TV.

Ik snap zo'n redenering niet...  Meerwaarde van het huis begot.  Gaat hij er dan van uit dat de relatie niet zal blijven duren en dat het huis verkocht gaat moeten worden of zo?  Anders ga je van die meerwaarde toch niet veel merken?  En die onderhandelingen om zelf ook nog een nieuwe TV uit de brand te slepen...  Vreemd...

Ik weet dat er heel veel koppels zijn met gescheiden rekeningen, maar ik vind dat er precies daardoor zo'n discussies ontstaan.  Beide kanten blijven naar hun eigen centen kijken en wat zij er voor (terug) krijgen en dat vind ik geen gezonde situatie...  Ik vind dat je zo'n keuzes als koppel moet maken en dat het koppel dus ook zijn eigen budget moet hebben.

Ik hou mijn hart al vast voor als zijn vriendin ooit over kinderen begint ;-)

22:21 Gepost door Rigel in Algemeen, Relaties | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Tja, geldkwesties, het blijft een bron van onvrede en discussies bij koppels terwijl je als je met z'n tweeën een huis deelt toch op rozen zit in vergelijking met een single die alles alleen moet bekostigen.

Daar staat tegenover dat je als single geen tijd en energie moet verspillen aan oeverloze discussies over waar al dan niet geld aan moet besteed worden.

Gepost door: Lies | 17-11-11

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, dat was ook de bedenking die ik mij maakte. Langs de ene kant wat gefrustreerd omdat hij niet beseft wat hij heeft en langs de andere kant blij dat ik zelf volledig kan bepalen wat er in huis komt.

Gepost door: Rigel | 17-11-11

Die man heeft eindelijk ook iets om op het werk te vertellen, moest duidelijk zijn ei kwijt. Maar daarmee heb je natuurlijk maar één kant van het verhaal. Hij sprak/jij schreef over gezelligheid? Wie zegt niet dat ze al weken/maanden/jaren apart slapen en heeft zij een (kapotte) gashaard gekocht, in de hoop dat hij eindelijk weer 's tegen haar aan zou kruipen. Maar nee hoor, meneer gaat doodleuk in de woonkamer kleumen achter 'zijn' tv.

Als je een gashaard nodig hebt voor de gezelligheid, wat zegt dat over hoe 'gezellig' het daar is? De behoefte aan genegenheid wordt gegoten in een haard, tv en/of gezever over geld.
Precies, Rigel, in dat geval, liever alleen.

Gepost door: Lehti | 18-11-11

Reageren op dit commentaar

You have a twisted mind, Lehti :-)

Gepost door: Rigel | 18-11-11

Mijn Engels is niet zo best. Maar ik meen dat ik dit als compliment moet opvatten. Zo 'twisted' bèn ik niet, hoor. Ik merk alleen vaak dat dingen tot doel op zich worden verheven, terwijl ze slechts een middel zijn. En om het toch inhoudelijk te houden; waarom kunnen mensen niet gewoon zowel een gezamenlijke als een eigen rekening hebben. Dat voorkomt een hoop gelazer. En je kunt je wederhelft ook nog 's verrassen zonder dat die het gelijk op het bankafschrift kan zien.

Gepost door: Lehti | 19-11-11

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, een persoonlijke rekening naast de gezamenlijke rekening moet kunnen en is zelfs aan te raden. Maar in mijn mening is het beter voor de relatie, dat alle (nieuwe) inkomsten op 1 hoop gegooid worden en de beide partners daarvan een gelijk deel(tje) opzij zetten op hun aparte rekening.

Zo heb je een budget om iets voor jezelf te kopen zonder dat de partner daar mee akkoord moet gaan, of om, waarom niet, de partner mee te verrassen.

En bovendien heb je zo geen discussies wie nu hoeveel moet bijdragen voor de boodschappen of de nieuwe keuken of de kleren voor de kinderen, enz...
Als je gaat samenwonen moet je je ook als koppel gaan gedragen en samen het geld beheren en uitgeven, ongeacht wie nu hoeveel binnenbrengt en waar het geld nu naartoe gaat.

Het wordt dan niet 'ik heb mee betaald voor jouw gashaard en jij voor mijn TV' maar 'wij hebben een gashaard en een TV gekocht'. En da's een heel andere manier van denken...

Gepost door: Rigel | 19-11-11

Oe!
Ik weet iets!
Ik ga hier lekker niets over zeggen...
want dit is onbekend terrein voor "moi" :)
Bonne chance met het uiteenzetten van allerlei standpunten voor en tegen. Ik zal met aandacht lezen :)

Gepost door: Olijf | 20-11-11

Reageren op dit commentaar

@ Olijf. Haha, heb je zomaar weer een voordeel van het wonen oponseentje te pakken. Het is gewoon ongezond, dat samenleven :-)

Gepost door: Lehti | 20-11-11

Reageren op dit commentaar

Ik blijf dat een moeilijke kwestie vinden,......"de geldkwestie",......bij mijn ex-man was het 1 rekening en 1 spaarrekening, maar kon ik elke uitgave verantwoorden,......nu heb ik een eigen rekening en een "samenrekening", maar de eigen rekening wordt niet gevoed, omwille van "loonsproblemen" van de partner,.......en zal dat ooit rechtgetrokken worden? Nu mijn lief spreekt van zijn rekening op te zeggen en enkel de samenrekening te gebruiken,.........weet nog niet hoe ik er met om zal gaan,........

Gepost door: Missexandthecity | 21-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.