07-11-11

Over God en ufo's...

Nachtbraker's laatste post op "Op ons eentje" zette me aan het denken.  Hij heeft het namelijk over het bestaan van aliens en van God, onderwerpen die mij ook interesseren.  Ik ben zeker geen "believer", verre van... van beiden trouwens niet.  Maar, ik hou ervan een 'open' geest te hebben, dus ik zeg ook niet dat ze NIET echt bestaan.  Van slimme mensen heb ik geleerd dat ik dus een agnost genoemd wordt.  Klinkt chique, niet?  Men heeft mij al ergere dingen genoemd :-)

Maar ik wou het dus hebben over het bestaan van aliens en God, of goden in het algemeen.  Ik weet het dus niet.  Ik weet zelfs helemaal niet zeker over er wel een verschil is tussen die 2.  Ik lees heel wat artikels en bekijk heel wat joetjoebe filmkes over dit onderwerp en volgens sommigen zijn die goden waarschijnlijk gewoon aliens geweest die lang geleden de aarde bezochten en volgens (andere) sommigen zelfs de mens 'geschapen' hebben met behulp van genetische manipulatie.  Staat er in het boek Genesis niet dat God (de alien dus) de mens geschapen heeft naar zijn evenbeeld?

Die believers brengen een hele hoop 'bewijzen' aan.  De meesten heel erg vaag en twijfelachtig, maar af en toe zitten er toch een paar tussen waardoor een mens al eens kan beginnen twijfelen.  Laat me even een (zeer) kleine bloemlezing geven:

  • De Dogon stam in Afrika vertelt dat hun goden afkomstig zijn van het sterrenstelsel Sirius en dat die ster in feite 3 sterren zijn die rond elkaar draaien.  Dit verhaal werd opgetekend jaren voordat met behulp van de krachtige telescopen effectief vastgesteld werd dat rond Sirius inderdaad nog 2 andere sterren draaien.
  • Hoe komt het bvb dat de Egyptenaren rond 2700 voor onze jaartelling plots uit het niets piramiden begonnen bouwen?  En meer nog, na 1 of 2 kleinschalige oefeningen wordt plots de grote piramide van Cheops gebouwd, de hoogste een mooiste van alle piramiden.  Alle versies die later gebouwd werden zijn daar maar flauwe afkooksels van.  Raar toch?  Je zou toch verwachten dat ze ondertussen wel een en ander bijgeleerd hadden?  Bovendien zijn er in die piramide vazen gevonden in een steensoort die zeer hard is.  Deze vazen zijn zo perfect gevormd dat ze met de huidige moderne technieken nog steeds niet nagemaakt kunnen worden.  Verder blijkt heel de site van Gizeh een perfecte afspiegeling van het sterrenbeeld Orion.  Een van de sterren van het sterrenbeeld Orion is, toevallig of niet... jawel, Sirius...  De voor de hand liggende conclusie: aliens hielpen de piramiden te bouwen...
  • In Peru zijn stenen gevonden die 15000 jaar oud zijn. Op deze stenen zijn menselijke figuren te zien die op dinosaurussen rijden, terwijl de moderne wetenschap het er over eens is dat de dino's al lang uitgestorven waren voor de eerste mens hier rondliep.  Daarnaast beelden enkele stenen een harttransplantatie en een zelfs een hersentransplantatie uit...  Verder heeft men een steen ontdekt met daarop een onverklaarbare configuratie van landmassa's in de Atlantische- en Stille Oceaan, waarvan men aanneemt dat het Atlantis en Lemuria zijn.
  • In oeroude Indische geschriften vindt men zeer gedetailleerde beschrijvingen van vliegende machines, Vimāna's genaamd waarmee de goden rond zouden gevlogen hebben.

Interessante weetjes en vragen allemaal, maar is er iets van waar?  Goeie vraag...  zoals al eerder gezegd: ik zou het begot niet weten...   Moest ik hopen tijd en geld hebben dan ging ik zelf op onderzoek, maar die heb ik spijtig genoeg niet.  Dus moet ik het doen met 'ik weet het niet', want alles zomaar klakkeloos geloven, daar doe ik niet aan mee.

Maar het zou volgens mij best kunnen... nog niet zó lang geleden was de aarde nog plat en draaide de zon nog rondom ons, remember?  Er zijn zelfs nú nog onozelaars die dat geloven...

23:48 Gepost door Rigel in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ufo's, aliens, god, wetenschap |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.