23-04-11

30 day song challenge - day 13: A song that is a guilty pleasure

Ik weet niet meer precies waar ik dit nummer voor het eerst gehoord heb, maar het is blijven hangen...   Ik vind het gewoon leuk.  Ik voel me daar ook niet echt schuldig over, want wat ik leuk vind is mijn eigen zaak, maar het hoort nu eenmaal in het boenke-boenke genre dat iedereen vergruist, dus vond ik het wel in deze categorie passen.

Het nummer in kwestie is een paar jaar geleden wel wat in de belangstelling gekomen, vooral dan door de covers die er van gemaakt zijn (zoals deze of deze, die trouwens van dezelfde makers zijn, hoe lang kan je eigenlijk blijven teren op het succes van een ander) maar ik heb het toch vooral voor het origineel.

Het origineel gaat trouwens (in tegenstelling tot wat velen denken) helemaal niet over een boot, maar over een bot: een stukje software dat chat-kanalen in de gaten houdt en spammers en chatters die over de schreef gaan er uit gooit...  Zo'n bot lijkt voor de andere chatters een normale persoon en over die verwarring gaat dit nummer dus.

Het nummer is in het Zweeds, maar op de site van de maker is een video te vinden met de Nederlandse vertaling...

Basshunter met Boten Anna... (het spijt me, maar ik kan de autostart niet uitschakelen)

Commentaren

haha, grappig nummerke met een leuk beatje. Ik begrijp wat je bedoelt :-)

Gepost door: elke | 23-04-11

Reageren op dit commentaar

Je gaat toch niet zeggen dat je dit ook niet kende, hé ;-)

Gepost door: Rigel | 23-04-11

maar natuurlijk niet :-)

Gepost door: elke | 23-04-11

Reageren op dit commentaar

Wel, val gerust steil achterover, Rigel, maar ik heb dit ook altijd een goeike gevonden, echt waar. Pas op, ik heb een hekel aan boenke-boenke, maar sommige nummerkes waar toch min of meer een melodietje in zit, kan ik best smaken (The Bloodhound Gang heeft er zo een paar, of mag ik dat geen boenke-boenke noemen?)

Gepost door: Margogogo | 25-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik lig inderdaad steil achterover nu ;-)

Gepost door: Rigel | 25-04-11

De commentaren zijn gesloten.