17-04-11

30 day song challenge - day 7: A song that reminds you of a certain event

De eerste keer dat ik naar TW zou gaan kwam ik op de dag zelf tot de vaststelling dat mijn lieve moeder dat "reclame" papierke dat al maanden op de vensterbank lag bij het oud papier gesmeten had, dat natuurlijk toevaliggerwijs de dag daarvoor opgehaald was.  Geen TW dat jaar dus voor mij, en 800 zuurverdiende Belgische frankskes in lucht opgegaan.

Het jaar daarop was ik slimmer en had ik het ticket op mijn kamer bewaard.  En dus was 1995 de eerste en enige keer dat ik op de festivalweide van Torhout gestaan heb.  De enige keer omdat ik daar gemerkt heb dat zo'n mega-festival toch niet mijn ding is: véél te veel volk voor mijn zin.  Toch ben ik wel blij dat ik het eens meegemaakt heb.  Diane van Therapy? was indrukwekkend.  En ook het enige nummer van hen dat ik de moeite waard vond.

Jeff Buckley was een kerel waar ik nog tot dan toe nog nooit van gehoord had.  Ik had dan ook niet veel zin om onze -toch wel goede- plaats voor de mainstage te verlaten om naar hem te gaan kijken.  Maar volgens mijn vrienden ging ik het mij niet beklagen.  En gelijk hadden ze.  Van zijn versie van Hallelujah kreeg ik letterlijk kippenvel, ondanks de ondraaglijke hitte.  Afsluiter van de dag was R.E.M.; ook altijd goed maar deze komen later nog wel eens terug...

Het allerbeste van die dag vond ik toch deze Linger van de Cranberries.  En groep waarvan ik toen fan van was, niet in het minst door hun bevallige zangeres Dolores ;-)

 

Commentaren

Ah... Linger :-) Ik leerde de Cranberries kennen tijdens mijn studententijd, via dit liedje. Ik hoorde het ergens in een radio programma op Studio Brussel (Update?) en ik ben toen direct naar de Vynilla geweest om de CD maxi te bestellen via import, want hier was het nog niet te krijgen. Vind dit nog steeds één van hun beste nummers.

Gepost door: Nachtbraker | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

The Cranberries, weeral een goeie. 'k Heb me ooit de CD "No need to argue" aangeschaft en die heb ik figuurlijk grijs heb gedraaid. 'Linger' staat er niet op maar ik ken het wel (al weet ik begot niet van waar ik dat nummer ken...mijn geheugen is een zeef, aaarrgghhh)
T/W is al jaren niks meer voor mij, maar toen ik nog jong en mooi was heb ik zo'n 10 jaar na mekaar op de weide van Torhout gestaan. En daar ook enorm veel groepen gezien, de ene al iets beter dan de andere, maar nooit 1 band die er niet paste. Nu zijn dat 4 dagen waarvan hoop en al 15% e echt mijne genre is.

Gepost door: Margogogo | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

mijn ex-hubby was nogal fan van The Cranberries en ik heb ze nét iets teveel moeten horen. Maar dit is werkelijk een prachtig nummer dat ik met plezier teruggehoord heb.

Gepost door: elke | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

De ex daarentegen, hoor ik niet met veel plezier terug.

Gepost door: elke | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

Of hoor je met veel plezier NIET terug? :-)

Gepost door: Rigel | 19-04-11

Oh, The Cranberries... herinneringen! In 1995 was ik er net nog niet bij daar in Torhout.

Gepost door: missfolies | 19-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.