16-04-11

30 day song challenge - day 6: A song that reminds you of somewhere

Ook hier heb ik efkes moeten zoeken...  Nummers die me aan een plaats doen herinneren?  Nope...  Ik heb daar wat te weinig verbeelding voor, vrees ik.

Behalve als dat nummer over een plaats gaat misschien?  Dan plofte er meteen een nummer in mijn gedachten.

Een nummer dat gaat over mijn lievelingsstad.  Een stad die ik door mijn werk leerde kennen nota bene.  Dat kwam door een of andere conferentie waar we met een aantal collega's heen gingen.  Deze conferentie ging van maandag tot vrijdag, maar degene die de tickets geboekt had was zo slim geweest om zaterdagmorgen al een vlucht te boeken waardoor we anderhalve dag extra de tijd hadden om de stad te verkennen.  En daar maakten we dankbaar gebruik van :-)

Als je er ooit eens komt, bezoek dan zeker eens de Ramblas, Parc Guell, La Sagrada Famillia en op vrijdag- of zaterdagavond om 20u de Font Magica van Montjuic...  O, en om te eten 1 adres: Les Quinze Nits op la Plaça Reial.  Een aanrader!  Het eten is er superlekker en de prijzen zijn ongelofelijk laag vergeleken met andere restaurants in de buurt.  Enig nadeel: je moet best al om 19u30 gaan aanschuiven (ook al opent het restaurant pas om 20u30) of je geraakt gegarandeerd niet meer binnen...  Reserveren is helaas niet mogelijk.

Iedereen heeft stad en nummer ondertussen wel al geraden...  Wij brengen U Freddy Mercury & Montserat Caballé met ¡BARCELONA!

Commentaren

Ben er ook ooit met 't werk eens in Barcelona verzeild geraakt. Veel van de bezienswaardigheden heb ik er helaas niet gezien, daar was geen tijd genoeg voor. We zijn er toch in geslaagd om tussen de bedrijven door op een rappeke het fascinerende La Sagrada Famillia zijn gaan bezichtigen.
Ik ga er zeker en vast nog eens naartoe, op citytrip, want het lijkt me sowieso een boeiende en bloeiende grootstad.

Gepost door: Margogogo | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

Het is zeker en vast een boeiende stad...
Als ik ooit eens aan een goed lief geraak, dan neem ik haar zeker en vast eens mee naar daar :-)

Gepost door: Rigel | 18-04-11

Ik ben er nog nooit geweest maar dat komt wel eens. Het stond niet op mijn lijstje maar is een paar weekends terug veranderd wegens verhalen van buitenaf.

En Freddie, I love him, echt waar. Het goeie bombastische vind ik dit.

Gepost door: elke | 19-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.