13-04-11

30 day song challenge - day 3: A song that makes you happy

Er zijn zo van die nummers die spontaan een glimlach op je gezicht toveren.  Ik heb wel een aantal van dergelijke nummers.  Maar het nummer hieronder wil ik jullie toch niet onthouden.  Het is (denk ik) niet zo bekend, wordt praktisch nooit op de radio gedraaid, maar àls het gebeurt maakt het op slag mijn dag goed.  Ik kan mij dan niet inhouden en MOET het dan gewoon keihard zetten en liefst van al luidop meebrullen, ook al versta ik geen bal van de tekst en weet ik eigenlijk ook de woorden niet :-)

Veel is er eigenlijk niet aan, maar die zware beat (youtube doet die echt geen eer aan) en die rauwe synth die het simpele deuntje speelt doen het hem elke keer bij mij.  Hoogst waarschijnlijk zegt het velen van jullie niets, maar over (muziek) smaak valt niet te twisten...  Toch ben ik wel eens benieuwd naar de reacties...

 

Een ander nummer dat perfect in deze categorie past is een nummer van eigen bodem.  Bijna 30 jaar oud, maar ik vind het nog altijd even goed.  Ik weet niet of het effectief zo bedoeld was, maar het nummer is een parodie op John Terra's "De dag dat het zonlicht niet meer scheen".  Het zitten in elk geval verwijzingen naar dat nummer in, zoals "De dag dat het zonlicht niet meer scheen, was de dag dat John met mijn vriend verdween", "vreemde, vreemde, riep hij in die bar".  Die humor, gecombineerd met de opzwepende muziek is hét recept om mij blij te maken...

Commentaren

Het eerste ken ik inderdaad niet en het is ook niet zo erg mijn ding, denk ik.
Het tweede ken ik uiteraard wel en dat van John Terra zal wel kloppen. Ik vond Arbeid Adelt ok maar nu ook weer niet extreem geweldig. Beide liedjes zitten wel in dezelfde lijn (qua zang dan), vind ik. Maar ik vind wel meer rare dingen, hoor ;-)

Gepost door: elke | 13-04-11

Reageren op dit commentaar

Qua klank van de zang, daar heb je wel gelijk in. Voor de rest vind ik Marcel Vanthilt en Winston Jones niet echt veel gemeen hebben ;-)

Ik vind beide nummers ook niet "extreem geweldig" als je alles beschouwt. 't Zijn niet de meest melodieuze dingen en de kwaliteit van de zang is nu ook niet echt om over naar huis te schrijven, maar ze bezorgen mij wel allebei gegarandeerd een vrolijk gevoel, ongeacht hoe ik me op dat moment voel.

Het eerste omdat ik dan steeds terugdenk aan geweldige feestjes die ik met mijn vrienden beleefd heb (toen de dieren nog spraken) ;-) Het 2e vooral door de humor die er achter steekt. Die humor komt trouwens nog op dag 25 terug!

Gepost door: Rigel | 13-04-11

Die ken ik nog van ergens ;-)

Gepost door: Averell | 14-04-11

Reageren op dit commentaar

Dat dacht ik wel ;-)

Gepost door: Rigel | 14-04-11

Het eerste ken ik totaal niet en daar ben ik precies niet rouwig om ook. Raar gerief.
Arbeid Adelt was goed in de tijd waarin het gemaakt is maar nu, vandaag, vind ik het ook niet veel meer hebben. (heb wel nog steeds een boon voor Marcel)
Vrolijk word ik van deze nummers niet, Rigel, maar zoals algemeen geweten: over smaak valt niet te twisten.

Gepost door: Margogogo | 15-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.