30-01-11

(A+V)*F=L

Je zou het misschien beginnen denken, maar het gedoe met die datingsites is niet allemaal kommer en kwel.  Ik schrijf er eigenlijk niet veel meer over, maar ik kom wel degelijk af en toe nog eens buiten.  Ik ben sinds mijn laatste post zelfs uit geweest met 4 verschillende vrouwen, zowaar een persoonlijk record. 2 daarvan heb ik inderdaad leren kennen via een datingsite, de 2 andere door deze blog.  Eentje kent u ook al langer, maar daar heb ik al meer dan genoeg over geschreven denk ik.

Ik heb er ook 2 gekust, zonder al te veel verdere gevolgen weliswaar, maar ook daar ga ik het nu eens niet over hebben.  Waar ik het wel over wil hebben is over wat er nu precies nodig is om van een leuke date iets méér te maken.

Ik merk namelijk geregeld dat aantrekkingskracht weliswaar onontbeerlijk is, maar lang niet voldoende garantie biedt.  Een voorbeeld: één van de vier eerder vermelde dames heeft het allemaal.  Ze is redelijk knap, sympathiek, intelligent, speels...  kortom, wat moet een man nog meer hebben.  Via chat klikte het helemaal en we verwachtten allebei heel veel van onze ontmoeting.  Maar toen het moment daar was gebeurde er... niets.  O, het was heel gezellig en en de aantrekkingskracht was wel degelijk aanwezig maar "iets" drukte blijkbaar zwaar op de rem.  Bij de herkansing een 2-tal weken later speelden de hormonen nog verder op en werd er zelfs gekust, maar de dag daarna hielden we er allebei toch een wrang gevoel aan over...

Ik snapte het niet echt.  Ze had geen afgrijselijk stemmetje, geen rare tics, geen kwalijke geurtjes, kon lachen met mijn grappen, zag er op bepaalde momenten best wel sexy uit.  Waarom wou 'het' dan niet komen?  Misschien het feit dat ze 3 kinderen heeft en dat ze niet echt bij de deur woont?  Zou het echt zó simpel zijn?  Dat het 'hoofd' ook moet meewillen?  Of zit het toch iets ingewikkelder in elkaar?  Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het hoofd van iemand die hopeloos (maar onbeantwoord) verliefd is, dol enthousiast is over de situatie.  En toch blijkt dat weinig of geen effect te hebben.

Na wat onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat 'fantasie' ook een rol moet spelen.  Een belangrijke rol zelfs.  Ik ben er van overtuigd dat de ander minder invloed heeft op het feit of je nu verliefd wordt of niet dan de meesten denken.  Het proces van het verliefd worden speelt zich volledig in je eigen hoofd af, op basis van je eigen fantasie.  Het enige wat de ander kan doen is die fantasie voeden of afremmen en daar blijft het zo ongeveer bij.  Behalve misschien wat feromonen rondstrooien en je hormonenspiegel wat omhoog (of juist omlaag) jagen.  De juiste dingen zeggen, elkaar in de ogen kijken, toevallige aanrakingen...  Dit zijn de dingen waar je achteraf op terugkijkt en over fantaseert...  En dát is het moment waarop je verliefd wordt!

Waarom is het dan niet gelukt?  Simpel: onze fantasie werd niet genoeg gevoed.  De gesprekken waren leuk maar gingen over alledaagse dingen, werk, ex'en, kinderen, enz...  De lichaamstaal gaf ook geen duidelijke signalen... Enkel bij die 2e date hing er iets meer in de lucht, maar blijkbaar niet voldoende om ons echt over de streep te trekken...

 

01:24 Gepost door Rigel in Daten | Permalink | Commentaren (10) | Tags: succesformule |  Facebook |

Commentaren

Gij overanalyseert alles te veel joh, niet doen!

Gepost door: Dulcera | 01-02-11

Reageren op dit commentaar

Ik moet toch over IETS schrijven, niet?

Gepost door: Rigel | 02-02-11

Hey,

hoe verklaar je dan verliefd op het eerste gezicht ?
Hoe verliefdheid voor jou werkt, werkt het niet voor mij. Verliefdheid is iets wat mij overkomt. Het zet mij wel aan het fantaseren en misschien versterkt dat wel de verliefdheid. Ik zal het de volgende keer dat ik verliefd word eens analyseren ;-)

Volgens mij heeft het eerder met de omgekeerde manier van kennismaken te maken. Voor de datingsites zocht je contact, of ik toch, met iemand waartoe je je aangetrokken voelde, die je knap vond, die iets met je deed,... En vanuit die beroering ging je aftasten of er raakvlakken waren. De verschillen, kleine onverenigbaarheden,.. smolten als sneeuw voor de zon, of werden toch minstens verdrongen door heel die hormonale, chemische handel. Nu bij het daten gebeurd dat omgekeerd, eerst ga je bijna zakelijk aftasten of er voldoende raakvlakken zijn, genoeg gelijkgestemdheid,... en dan ga je afspreken en kijken of er aantrekking is.
In culturen waar uithuwelijken een courant gebruik is doet men dit ook op basis van het idee dat er voldoende feitelijkheden zijn om te vermoeden dat zij het als man en vrouw goed zouden kunnen doen met elkaar. Het emotionele, het graag zien, laat staan verliefdheid komt daar in eerste instantie niet aan bod. Wat ik daarover al hoorde en las is dat veel van die huwelijken ook uitgroeien tot liefdesrelaties. Alleen pas na een hele tijd. En bij het daten moet de basis ervan al te voelen zijn binnen de tijdspanne van één date.

Kunnen wij vanuit onze cultuur die omgekeerde beweging maken ? Is ons brein zo geprogrammeerd ? Onder andere dit maakt dat ik mij afvraag of dat daten wel iets voor mij is... en ondertussen doe ik af en toe een poging, tot het tegendeel bewezen is. ;-)

Gepost door: Polly | 02-02-11

Reageren op dit commentaar

Bij verliefdheid op het eerste gezicht is de aantrekkingskracht gewoon zo groot dat zij op zich al genoeg is om je over de streep te trekken. Bovendien begint het fantaseren ook al vanaf het moment dat je elkaar ziet.

Ik vind niet dat er veel verschillen zijn tussen vroeger en nu. Ook nu zoek je contact met iemand die iets met je doet. Ofwel spreekt de foto je aan, ofwel wat er op het profiel geschreven staat. Het verdere proces verloopt ook ongeveer hetzelfde met 1 belangrijk verschil.

Vroeger werden je fantasieën direct getoetst aan de werkelijkheid en bleven zo redelijk realistisch. Bij internet daten duurt het meestal een tijdje eer je elkaar werkelijk ontmoet en in die tussentijd heeft je fantasie vrij spel. Wanneer je elkaar dan uiteindelijk ontmoet kan het verschil tussen de fantasie en de werkelijkheid veel te groot blijken te zijn.

Gepost door: Rigel | 02-02-11

zucht.. waarom zo ingewikkeld maken..
Ik vind het leven soms zo al ingewikkeld genoeg...

Waarom kan het niet simpel..
- Iemand tegenkomen
- elkaar ontdekken
- genieten van elk moment
- loopt het mis.. verwerken en weer verder gaan
- loopt het goed.. Wat meer moet een mens dan hebben

Het analyseren van relaties etc.. ik geef dat gewoon op. We zien wel voor de rest hoe mijn leven er nog gaat uitzien.
Alleen of met 2. Als ik maar kan gezond en wel ben en geniet wat een leven mij van dag tot dag bied.

Gepost door: Kiora | 07-02-11

Reageren op dit commentaar

Dat is een beetje het nadeel aan die (dating)sites, je leert elkaar kennen, meestal wordt er toch weken met elkaar gebabbeld/gechat. De meesten kunnen zich met woorden (achter de computer) zich 'beter' verkopen, waardoor de echte ontmoeting een zwakkere weerspiegeling is van de chatsessie.

Gepost door: marcel | 09-03-11

Reageren op dit commentaar

(beter laat dan nooit)
Ik zou het "verkopen" zo cru niet stellen. Volgens mij is het zoals ik al eerder geschreven heb: bij communicatie via chat en email is het moeilijker om je boodschap duidelijk over te brengen omdat er nu eenmaal een belangrijk communicatiemiddel ontbreekt: lichaamstaal. Als ontvanger van een mail of tekstbericht ga je die "leemte" onbewust opvullen met behulp van je fantasie.

Als je dan na een tijdje gecontronteerd wordt met de werkelijkheid kan dat inderdaad serieus tegenvallen.

Ik probeer steeds bij zo'n eerste date zo weinig mogelijk te verwachten en gewoon een plezante avond te beleven. En tot nu toe is me dat nog maar zelden tegengevallen...

Gepost door: Rigel | 07-04-11

Interessante site en meer dan interessante zoektocht.... Je zoekt toch - hoop ik - niet naar geluk he....!?!?!?

Gepost door: Marjan | 28-03-11

Reageren op dit commentaar

Interessante site en meer dan interessante zoektocht.... Je zoekt toch - hoop ik - niet naar geluk he....!?!?!?

Gepost door: Marjan | 28-03-11

Reageren op dit commentaar

Ik zou niet durven ;-)

Gepost door: Rigel | 06-04-11

De commentaren zijn gesloten.