23-12-10

Vrouwen en datingsites (part 3)

Er zijn volgens mij 3 factoren die bepalen of je op iemand valt of niet: intelligentie, karakter en uiterlijk. Als een persoon op 1 van die vlakken slecht scoort mag hij of zij het al direct vergeten.  Nu is slecht scoren hier een zeer rekbaar begrip: een man die enkel zijn lagere school afgemaakt heeft moet je namelijk geen professor in de wiskunde voorschotelen.  Scoren is dus misschien niet het beste woord.  Compatibel zijn is waarschijnlijk beter, maar dat typte gewoon te lastig.  Hmm, nu heb ik het toch getypt.  Te laat ;-)

Het date-proces kan je op diezelfde 3 manieren aanpakken.  Mannen zijn nu eenmaal meer visueel ingesteld, dus is het ergens logisch dat een man eerst naar het uiterlijk kijkt.  Dat was ook mijn eerste plan van aanpak.  Maar veel succes heeft me dat niet opgeleverd.  De mooiste dames bleken namelijk stuk voor stuk gespaard van enige vorm van intelligentie, of waren -zo mogelijk nog erger- zich zo zeer bewust van hun schoonheid dat zij zichzelf reduceerden tot verwaande trutten die dachten dat ik voor hen op mijn knieën ging kruipen.  Nu ben ik niet vies van kinky dingen in de slaapkamer (of daarbuiten), maar dat was spijtig genoeg nooit het soort kruipen waar zij aan dachten.  Exit mooie dames dus...

Een andere manier van aanpakken drong zich dus op.  Intelligentie leek mij dan het gemakkelijkste.  In je profiel vermeld je toch je studieniveau en job en beiden geven toch een redelijke indicatie welke intelligentie zij vereisen?  Men had het mij zelfs bijzonder gemakkelijk gemaakt: er is namelijk een datingsite speciaal voor hoger opgeleiden, makkelijk zat!  Dacht ik...  Die site vereist namelijk geen enkel vorm van bewijs.  Geen enkele dating site trouwens, als je betaalt mag je d'r in, zo simpel zijn de regels.  Precies op die site voor hoger opgeleiden vind je dus volop profieltjes van managers die stuk voor stuk universitaire studies gedaan hebben, maar voor zichzelf nog geen profiel zonder domme schrijffouten kunnen produceren.  Oké, dacht ik dan, laat ik de zaken positief bekijken en er van uit gaan dat zij, druk bezette managers zijnde, te weinig tijd hadden om hun profiel zelf te schrijven en het daarom door hun secretar(issen/esses) lieten doen. Ik schreef er dus een aantal aan.  Dat de antwoorden die terugkwamen evenveel fouten bevatten was op zich al verdacht te noemen, maar nóg gaf ik hen het voordeel van de twijfel... tot aan de obligate chatsessies.  Hoe hard ik het ook probeerde, ik kon mezelf niet dwingen te geloven dat diezelfde secretar(is)/(esse) 's avonds laat en zelfs in de weekends opgeëist werd, en zelfs daarin kon ik geen enkele vorm van intelligentie bespeuren...  Exit dus ook voor de 'slimme' dames...

Uit pure miserie ben ik nu dus verplicht om het op de 3e manier te gaan aanpakken: karakter.  Maar dit is een verdraaid lastige...  Hoe kan je iemands karakter nu uitlezen uit een stukje tekst?  Daar moet ik toch even over nadenken...  Iemand al tips?

 

00:24 Gepost door Rigel in Daten | Permalink | Commentaren (17) | Tags: dating sites, vrouwen, daten |  Facebook |

21-12-10

Vrouwen en datingsites (part 2)

Een tijdje geleden schreef ik al eens over mijn online dating avonturen.  In dat artikel kon je met een beetje verbeelding een 'lichtelijk' gefrustreerde ondertoon ontwaarden, desondanks heb ik mezelf nu weer te grabbel gegooid in die mannen-uitverkoop.  En omdat ik vorige keer zelf gezaagd had dat de meeste dames geen mailtjes kunnen beantwoorden had ik me voorgenomen om deze keer eens het goede voorbeeld te geven en elk bericht dat ik binnen kreeg (al was het negatief) te beantwoorden, wetende dat 1 berichtje om de 3 weken best te doen zou moeten zijn.

Wat een vergissing...  Groot was mijn verbazing dat ik -in tegenstelling tot de vorige keren- nu wél volop mails binnenkreeg; zelf nog vóór ik een foto bij mijn profieltje geplaatst had (want dat schijnt nóg meer succes uit te lokken).  Misschien is net dát de reden van mijn succes, hoor ik U nu denken.  Misschien...  Ik ben nu niet direct catwalk-materiaal, maar ik vind van mezelf dat ik best wel te doen ben.  Maar, ik ben geen single vrouw, dus eigenlijk kan ik daar niets zinnigs over vertellen...  Anyway, we zijn ondertussen al 3 weken verder en er zitten nu al meer dan 30 mails in mijn mailbox, en ik loop hopeloos achter met antwoorden...  De single vrouwen zijn op die 22 maanden precies een beetje meer initiatief gaan nemen, iets wat ik overigens alleen maar kan aanmoedigen, want zo heb ik meer keuze ;-)

Nu ik toch bezig ben over single vrouwen: misschien moet ik wel een geslachtsverandering overwegen.  Als je de profielen op zo'n datingsite doorbladert blijken al die single vrouwen namelijk héél gelukkig te zijn.  Alleen missen ze nog een verwarmingselement in hun bed of een fantastisch uitziende man om op familiefeestjes mee uit te kunnen pakken, of iets in die aard...  Nu, om héél gelukkig te kunnen worden heb ik best wel veel over; die koude voeten neem ik er dan wel bij en naar familiefeestjes moet ik niet zo dikwijls... ;-)

En nu we toch bezig zijn over geslachtsveranderingen... Je weet hoe dat gaat op zo'n site.  Eerst wat verkennende mailtjes en als dat blijkt te klikken schakel je over op chatten.  Als dat ook nog blijkt mee te vallen, begin je al eens te denken over elkaar te ontmoeten...  Ik vind een foto niet zó belangrijk, maar als het op afspreken aankomt wil ik toch wel graag eerst zien wie ik tegenover mij zal krijgen, al was het maar om niet met mijn buurvrouw geconfronteerd te worden.  En ja, U raadt het al: 1 van die dames waarmee het heel goed leek te klikken leek verdacht veel op een man.  En al kan ik die persoon zijn lef ergens wel appreciëren, op zo'n moment is die drang om elkaar te ontmoeten plots toch wel heel erg gekoeld langs mijn kant...

Gelukkig zijn er nog een aantal andere interessante contacten, maar daarover later meer...

23:35 Gepost door Rigel in Daten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: datingsites; vrouwen |  Facebook |