23-12-10

Vrouwen en datingsites (part 3)

Er zijn volgens mij 3 factoren die bepalen of je op iemand valt of niet: intelligentie, karakter en uiterlijk. Als een persoon op 1 van die vlakken slecht scoort mag hij of zij het al direct vergeten.  Nu is slecht scoren hier een zeer rekbaar begrip: een man die enkel zijn lagere school afgemaakt heeft moet je namelijk geen professor in de wiskunde voorschotelen.  Scoren is dus misschien niet het beste woord.  Compatibel zijn is waarschijnlijk beter, maar dat typte gewoon te lastig.  Hmm, nu heb ik het toch getypt.  Te laat ;-)

Het date-proces kan je op diezelfde 3 manieren aanpakken.  Mannen zijn nu eenmaal meer visueel ingesteld, dus is het ergens logisch dat een man eerst naar het uiterlijk kijkt.  Dat was ook mijn eerste plan van aanpak.  Maar veel succes heeft me dat niet opgeleverd.  De mooiste dames bleken namelijk stuk voor stuk gespaard van enige vorm van intelligentie, of waren -zo mogelijk nog erger- zich zo zeer bewust van hun schoonheid dat zij zichzelf reduceerden tot verwaande trutten die dachten dat ik voor hen op mijn knieën ging kruipen.  Nu ben ik niet vies van kinky dingen in de slaapkamer (of daarbuiten), maar dat was spijtig genoeg nooit het soort kruipen waar zij aan dachten.  Exit mooie dames dus...

Een andere manier van aanpakken drong zich dus op.  Intelligentie leek mij dan het gemakkelijkste.  In je profiel vermeld je toch je studieniveau en job en beiden geven toch een redelijke indicatie welke intelligentie zij vereisen?  Men had het mij zelfs bijzonder gemakkelijk gemaakt: er is namelijk een datingsite speciaal voor hoger opgeleiden, makkelijk zat!  Dacht ik...  Die site vereist namelijk geen enkel vorm van bewijs.  Geen enkele dating site trouwens, als je betaalt mag je d'r in, zo simpel zijn de regels.  Precies op die site voor hoger opgeleiden vind je dus volop profieltjes van managers die stuk voor stuk universitaire studies gedaan hebben, maar voor zichzelf nog geen profiel zonder domme schrijffouten kunnen produceren.  Oké, dacht ik dan, laat ik de zaken positief bekijken en er van uit gaan dat zij, druk bezette managers zijnde, te weinig tijd hadden om hun profiel zelf te schrijven en het daarom door hun secretar(issen/esses) lieten doen. Ik schreef er dus een aantal aan.  Dat de antwoorden die terugkwamen evenveel fouten bevatten was op zich al verdacht te noemen, maar nóg gaf ik hen het voordeel van de twijfel... tot aan de obligate chatsessies.  Hoe hard ik het ook probeerde, ik kon mezelf niet dwingen te geloven dat diezelfde secretar(is)/(esse) 's avonds laat en zelfs in de weekends opgeëist werd, en zelfs daarin kon ik geen enkele vorm van intelligentie bespeuren...  Exit dus ook voor de 'slimme' dames...

Uit pure miserie ben ik nu dus verplicht om het op de 3e manier te gaan aanpakken: karakter.  Maar dit is een verdraaid lastige...  Hoe kan je iemands karakter nu uitlezen uit een stukje tekst?  Daar moet ik toch even over nadenken...  Iemand al tips?

 

00:24 Gepost door Rigel in Daten | Permalink | Commentaren (17) | Tags: dating sites, vrouwen, daten |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat je karakter inderdaad niet kunt aflezen uit een tekst. Het geeft soms wel wat indicaties, maar een karakter heeft zo veel facetten dat het onmogelijk is dat te vatten in wat berichtjes over en weer. Welke facetten van het karakter er naar boven komen, hangt trouwens voor een stuk af van de interactie. Stel nu dat je iemand bent met best een goed gevoel voor humor, maar de klik is er niet met de ander of die heeft een totaal ander gevoel voor humor. Dan wordt het toch maar een saaie boel.
Mensen in het echt ontmoeten, is dus de boodschap.

Gepost door: Lies | 23-12-10

Reageren op dit commentaar

Mensen in het echt ontmoeten, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral via zo'n datingsite... De meeste vrouwen willen liever eerst wekenlang mailtjes uitwisselen eer ze je genoeg vertrouwen om eens af te spreken. Zij gaan er namelijk dikwijls van uit dat elke man zit te wachten om hen te kunnen bespringen of zo.

Andere manieren zijn ook moeilijk wanneer je altijd op je eentje ergens naartoe moet trekken. Ik ben bvb geen held om alleen een café binnen te stappen en daar wildvreemde mensen te gaan aanklampen...

Gepost door: Rigel | 23-12-10

Tja, Rigel ... uiterlijk en aantrekkingskracht zijn twee dingen eh? Je valt op iemand die ongeveer even knap is als je zelf bent, daar is naar het schijnt onderzoek naar gedaan, en ik moet bekennen dat het me herkenbaar voorkomt. Over smaken en goesting valt nu eenmaal niet te discussiëren.
Intelligentie (ik vergeet altijd of dat nu met een of met twee ellen is, en ben ook nu weer te lui om het op te zoeken) is een tweede lastige. Niet alle slimme mensen zijn ook verbaal slim. Niet alle slimme mensen kunnen ook vlot schrijven, of dichten, of zich op een poëtische manier uitdrukken, dat heb je zelf in het verleden al geleerd. Niet alle managers of hogeropgeleiden zijn bezig met taal, of met schrijven, en dan krijg je natuurlijk van die ontelbare schrijffouten.
En geloof me, te slim zijn is ook niet leuk, dan val je er zowiezo steeds buiten en hebben mannen 'schrik' van die 'te' slimme vrouw.
Net zoals geen enkele man een vrouw wil die een hoofd boven hem uitsteekt, wil geen enkele man een vrouw die slimmer is dan hij zelf is.
Karakter tenslotte kan je volgens mij best wel van zo een profiel aflezen ... ik hoorde toch vaak dat mijn profiel en mijn reacties er op de dating site bovenuitschoten ... Originaliteit en gevoel voor humor kan je makkelijk in zo een profiel verwerken, maar ... dan moet je als man naar zoiets op zoek zijn eh?

Misschien moet je gewoon geluk hebben? Of goed karma, of ... weet ik veel ... ;-)

Gepost door: Dulcera | 25-12-10

Reageren op dit commentaar

Ik denk niet dat een man er een probleem mee heeft dat een vrouw slimmer is dan hij, of misschien kan ik beter voor mezelf spreken: ik heb er geen probleem mee... Tenzij die vrouw geen kans onbenut laat om haar superieure intelligentie te demonstreren.
En dát is precies het probleem met veel slimme vrouwen: zij willen zich per se steeds maar opnieuw bewijzen. En dat is gedrag dat zelfs tussen mannen onderling niet geapprecieerd wordt.

Gepost door: Rigel | 28-12-10

Rigel,

hmm als ik dit lees, draait mijn maagje toch even in het rond. Als men blijkbaar nu maar "succes" boekt als je een hogere opleiding hebt gevolgd omdat je dan pas intelligent of slim zijt ????!!!

sorry, maar ik ken er die universiteit hebben gedaan en ze kunnen nog niet de simpele dingen van het leven in orde brengen.

Ja, je zult het al wel snappen ik voel me hier een beetje "persoonlijk" aangevallen ! Ik heb dus geen hogere opleiding gevolgd. Maar ik weet van mezelf dat ik me wel in het leven mijn plan kan trekken. en dat ik redelijk wat kennis heb en dit allemaal zonder een diploma !

Moest je nu zeggen iemand die een doel heeft in het leven.. ruime interesses heeft.. verder wilt groeien.. en niet blijft trappelen op datzelfde plaatsje ... etc.. daar zou ik me beter kunnen bij vinden.

En het is hetgeen Dulcera hier zegt. En uit ervaring ! Mannen willen een intelligente vrouw.. Iemand die zelfstandig is en weet wat er zich afspeelt in het leven. Maar als er dan iemand zo voor hun neus staat. Dan weten de mannen niet hoe ze die persoon moeten benaderen. Want die vrouw komt dan te zelfzeker en te streng over en slagen ze dicht en krijgen ze schrik (ja dat heb ik dus al moeten aanhoren).

hoe of wat doet nen mens nog goed ?! Ik denk dan bij mezelf. "blijf vooral gewoon jezelf" en er zal dan ooit wel eens iemand zijn die jou graag ziet zoals je bent. Zonder meer en zonder minder !

Groetjes
Kiora

Gepost door: Kiora | 28-12-10

Reageren op dit commentaar

Was ik dan weer zo onduidelijk met mijn uitleg? :-)

Ik ben helemaal niet op zoek naar een universitaire omdat die dan zeker slim zou zijn. Ik ben op zoek naar een vrouw met een gelijkwaardige intelligentie, punt. En welk diploma die dan heeft speelt op zich geen rol. Maar omdat op de ene site de meeste vrouwen mooi maar dom bleken te zijn, probeerde ik het daarna maar eens op die site voor hoger opgeleiden. Ik ging er van uit dat daar gemiddelde intelligentie iets hoger ging zijn. Ijdele hoop, zo bleek.

Ik haalde die zelfverklaarde universitairen met hun zogezegde manager job en hun taalfouten ook maar aan als voorbeeld om niet te veel in detail te moeten treden. Wie weet leest er een van die dames hier wel mee ;-)

Gepost door: Rigel | 28-12-10

Alle se.. ik had hier mijn commentaar opgezet en hij neemt dit niet aan! Zal dit zijn omdat ik geen diploma heb ofzo ? :-)

Gepost door: Kiora | 28-12-10

Reageren op dit commentaar

Soms duurt het even eer je commentaar zichtbaar wordt. Ik heb mij er ook al aan laten vangen. En diploma hebben helpt dus niet ;-)

Gepost door: Rigel | 28-12-10

Ik sluit me aan bij Kiora ... sommige mensen zijn gewoon "self-made", hebben geen universitair diploma maar zijn wél een hoop slimmer dan al die sukkels die zich verbergen achter dat kadertje aan de muur.
Het is dan maar de kunst van die ervantussen te halen.
Enneugh ... kiora, ik heb ondertussen wél een hele leuke man gevonden op een dating site hoor, een "gewone" dating site, niet die voor "hoger opgeleiden" ;-)

Gepost door: Dulcera | 28-12-10

Reageren op dit commentaar

Groot gelijk hebben jullie. Ik heb 'maar' een A1 diploma, en het frustreert mij soms heel erg dat sommige idioten beter verdienen en promoties krijgen, gewoon omdat zij wel het juiste papiertje hebben.

Gepost door: Rigel | 28-12-10

Dulcera,

ooh ! Er is dan nog hoop !!
Dankjewel om me dit te geven ! Zeker dezer dagen !
Ik zag mijne ware man al in het niets verdwijnen met al diploma's!:-D

Gepost door: Kiora | 28-12-10

Toch nog even een bemerking bij dit onderwerp. Vrouwen hebben net zo goed vooroordelen over intelligentie en diploma's hoor. Sommigen schrijven letterlijk in hun profiel dat ze enkel maar geïnteresseerd zijn in mannen met een universitair diploma, omdat ze toch enig niveau van hun vent verwachten...

Gepost door: Rigel | 28-12-10

Reageren op dit commentaar

Rigel,

Er zijn inderdaad zowel vrouwen als mannen die dezelfde vooroordelen hebben. De ene wat meer als den andere. Zelfs voor een stuk heb ik dat ook en jij ook!
En je bedoelt het misschien ook allemaal niet zo letterlijk , alhoewel dit zowel over kwam ! ;-)

Ikzelf "zoek" (zoeken is dan ook weer een groot woord) een man waar ik mee kan praten ! Een man die intresses heeft en weet wat leven is ! en die ook een doel heeft in het leven. Of hij nu diploma heeft of niet of hij nu handarbeider is of niet. Dat doet er allemaal niet toe. Mijn laatste date was een manager en geloof me.. dien man interesseerde zich in niets dan alleen zichzelf denk ik ! pf

En mensen die zoeken op gebied dat ze een diploma hebben of niet. Dat zegt gewoon genoeg over zichzelf !

Gepost door: Kiora | 28-12-10

Rigel,

ik kan je verzekeren dat de vrouwen aan de andere kant voor dezelfde dilemma's staan.
Zelfs op de aangehaalde site wordt doorgaans verwacht dat je EN knap EN slank EN intelligent EN (bij voorkeur) lang gelokt blond bent. Volgens jou kunnen al die mannen dus zoeken tot ze een ons wegen. Ondertussen krijg ik voornamelijk berichtjes van mannen die of vreemd willen gaan, of enkel seks willen (wat ongeveer samen valt), of zich bij de 3e mail afvragen of ik bij hen wil intrekken als blijkt dat het klikt tussen ons. Dus als er eens eentje tussenzit die vrij is, meer wil dan alleen seks en best wel op zijn vrijheid en zelfstandigheid gesteld is, wees maar gerust dat ik dan niet eerst weken ga mailen !
Ik weet ook niet hoe je karakter uit de oproepjes filtert, ik weet wel dat het soms één woord kan zijn dat maakt dat ik een interesse verzoekje stuur of niet. De "nee's" die springen er altijd zeer duidelijk uit, de andere dat is wat moeilijker. Het is en blijft volgens mij ook een "omgekeerde manier" van kennismaken. Maar blijkbaar is het tegenwoordig wel dé manier.
Ik mag mijzelf onder de hoger opgeleide zoals bedoeld op de site rekenen, ik heb jammer genoeg geen secretaresse die mijn schrijf- en taalfouten uit mijn berichtjes kan halen en kan maar hopen dat het niet alle interessante mannen weerhoud om mij een interesseberichtje te sturen, anders zal ik alsnog aan het speeddaten moeten !

Gepost door: Polly | 06-01-11

Reageren op dit commentaar

Polly,
Ik hoopte met deze post de problemen die ik bij het daten ervaar op een humoristische manier in kaart te brengen. Daarom heb ik enkele van die problemen lichtelijk aangedikt. Voor de duidelijkheid: schrijffouten zijn niet echt een probleem (al duidt dat wel op een zekere nonchalance). Waar ik wel een probleem mee heb zijn leugens op een profiel. Sommigen schrijven werkelijk dat ze manager met een universitair diploma zijn, maar de rest van het profiel schreeuwt gewoon uit dat dat niet klopt. Schreifauten waren daar een dankbaar voorbeeld van.

Uit jouw commentaar kan ik niet goed opmaken of jij nu ook denkt dat ik te veeleisend ben.
Ik denk van mezelf dat ik redelijk realistische 'eisen' heb. Ik wil gewoon iemand waartoe ik mij aangetrokken voel, en dat hoeft echt geen model te zijn. Liever niet zelfs, want dat zijn enkel magere panlatten die een mooi gezichtje hebben. Ik wil een vrouw met vrouwelijke vormen. Én met enig intellectueel niveau. Ze hoeft daarom geen professor in de quantumfysica te zijn, maar ik wil met haar ook wel over iets anders kunnen praten dan over het weer en de kinderen. Als dat kan met iemand die enkel een diploma lager school heeft, dan is dat voor mij geen enkel probleem. Haar karakter is het moeilijkste te beschrijven. Wat ik NIET wil is inderdaad direct duidelijk: egoistisch, egocentrisch, apatisch, conflicten en verantwoordelijkheden ontvluchten, ijdelheid, ... Wat ik wel zoek is iemand die mij stimuleert om het beste in mij boven te halen, die een aangeboren respect heeft voor anderen, altijd bereid is anderen te helpen, die best wel eens haar op haar tanden heeft als het nodig is, mij al eens durft te plagen, niet bang is van wat avontuur, zichzelf kan relativeren, initiatief durft te nemen en last but not least, overeen komt met mijn kinderen.

Gepost door: Rigel | 10-01-11

Mooie lay-out :-)

Gepost door: Kiora | 28-01-11

Reageren op dit commentaar

Thanks. Nu nog de inhoud wat updaten ;-)

Gepost door: Rigel | 28-01-11

De commentaren zijn gesloten.