17-05-10

Stairway to heaven...

Ik had misschien al vroeger iets moeten schrijven, maar ik was te druk bezig met de volgende episode van de soap :-)

Bijna 20 jaar geleden had ik al door dat "vriendschap" tussen man en vrouw onmogelijk is.  Tenminste, niet zonder dat 1 van de 2 méér wil.  Een boel dames zullen nu waarschijnlijk protesteren en aanhalen dat zij wél een goeie vriend hebben die echt niets méér wil...  Wel dames, het spijt me jullie te moeten teleurstellen, maar die goeie vriend wil wel degelijk meer.  Hij durft het alleen niet laten blijken uit vrees je dan volledig kwijt te raken...  Want, wees eerlijk, van zodra die "goeie vriend" avances begint te maken gaan jullie hem onvermijdelijk mijden, tenzij jullie er zelf heimelijk op verliefd zijn natuurlijk...

Voor diegenen die nog altijd niet overtuigd zijn, stel jezelf eens volgende vraag en beantwoord hem eerlijk:

Stel je voor dat die goeie vriend onder de douche staat en jij komt plots naakt achter hem staan en fluistert hem in zijn oor: zal ik je eens lekker verwennen?
Wat zal je vriend dan antwoorden?

A: Nee sorry, ik wil onze vriendchap niet om zeep helpen.
B: Ga je gang...

Juist ja...
Vrouwen daarentegen zullen wel degelijk dikwijls A antwoorden...

Van waar komt dit verschil?

Een controveriële, maar grappige theorie die dit allemaal haarfijn expliceert vindt u op volgende (Engelstalige) site: Ladder Wiki  Maar omdat jullie allemaal weinig tijd hebben zal ik hier een korte samenvatting geven.

Zoals algemeen geweten zit de man simpel in elkaar.  Een man denkt namelijk maar aan 1 ding: seks.  Elke man die een vrouw ontmoet zal die op een soort van denkbeeldige ladder plaatsen.  Hoe hoger op de ladder de vrouw komt hoe liever hij seks met die vrouw wil.  Dit zou dus kunnen betekenen dat een man dus seks wil met ELKE vrouw, maar zo erg is het nu ook weer niet gesteld met onze soort.  Er zijn namelijk 3 redenen waarom een man geen seks zou willen met een vrouw:

  1. Hij is homo
  2. Hij vind de vrouw in kwestie totaal niet aantrekkelijk (zij valt gewoon van de ladder)
  3. Hij heeft reeds (of richt zijn aandacht op) een vrouw hoger op zijn ladder.

Bij vrouwen zit het natuurlijk weer "ietsje" ingewikkelder in elkaar.  Vrouwen hebben namelijk 2 ladders.  1 voor seks en een voor 'vriendschap'.  De arme simpele mannen weten niet eens van die 2 ladders, laat staan dat ze weten op welke ladder ze bij de vrouw in kwestie staan.

Als ze op de seks-ladder staan zullen ze het ongetwijfeld wel merken :-)  Echter, als ze op de vriend-ladder staan zijn ze totaal verloren...  In hun zoektocht naar waar de vrouw voor valt doen ze vroeg of laat iets 'liefs' en dat blijkt nog het meeste succes te hebben.  Zij aanzien de stijgende vriendschap en vertrouwen van de vrouw als een teken dat ze goed bezig zijn en doen dus nog meer lieve dingen zonder te beseffen dat ze zo hun doodvonnis aan het tekenen zijn.  Want, op die manier stijgen ze met een rotvaart op de vriend-ladder en maken het zo voor zichzelf moeilijker en moeilijker om op de seks ladder te geraken.  Want, hoe hoger je klimt, hoe dieper je kan vallen.  Pas helemaal aan de top, als de vrouw bij hen komt klagen hoe slecht haar Hells Angels seks-vriend haar wel niet behandelt wordt de waarheid hem pijnlijk duidelijk: hij zal nooit bij haar in bed belanden...  Hij lijdt dan aan het "beste vriend" syndroom...

Als man kan je dus maar beter weet hebben van die 2 ladders en er voor proberen zorgen de je op de juiste ladder terecht komt.

Tot hier de theorie, geloof er van wat je wil...

Om toch nog even in de sfeer te blijven, ik heb vroeger genoeg op de "vriend" ladder gezeten en ik heb er een grondige allergie aan over gehouden.  Ik heb dus van in het begin duidelijk gemaakt dat ik geïnteresseerd was in méér om zo te vermijden dat ik op de vriend ladder terecht kwam.  En met succes blijkbaar, want ik kwam duidelijk direct op de seks ladder terecht.  En met gepaste trots kan ik U melden dat ik daar nu nog steeds zit, ondanks verwoede pogingen van haar (en vooral haar entourage) om mij er af te schudden :-)

Meer nog, ik heb mijn positie nog flink kunnen versterken.  Geen twijfels meer te bespeuren bij haar en ik moet zeggen, dat voelt verdomd goed...

Commentaren

Haha, dat is zo waar, zalig theorieke!! :)

Gepost door: Nina | 17-05-10

Reageren op dit commentaar

... Wel dat was dus ook mijn eerste reactie. welke man zegt er nu nee tegen een vrouw als ze zich voor zijn voeten werpt.:-)
Maar het is een aanvaardbare theorie

Gepost door: MiisM | 18-05-10

Reageren op dit commentaar

Euh... maar ik héb zo een paar vrienden... al werp ik me nu niet bepaald voor hun voeten :D

Boeiende materie, uhu! Maar ik ben gelijk even niet mee. Gaat dit nu nog steeds over diezelfde zeepvrouw? In dat geval: woppah! :D

Gepost door: Lentesneeuw | 18-05-10

Reageren op dit commentaar

@Lentesneeuw Yep, nog steeds dezelfde.
't Is vooral door haar entourage dat ze zo twijfelt, denk ik. Maar die twijfels zijn nu compleet verdwenen...

Gepost door: Rigel | 19-05-10

Reageren op dit commentaar

Allez jong ... ladders ...

Dus ik moet er van uitgaan dat de cursisten die mij leuk en waar ik een goed contact mee heb mij NIET zien als aangename instructeur maar als mogelijke sexpartner ... ?

'k denkutniet zenne!

Gepost door: Tina | 20-05-10

Reageren op dit commentaar

@Tina2 Allebei kan ook hé ;-)
't 2e is misschien een gevolg van het 1ste.
Of omgekeerd :-)

Gepost door: Rigel | 21-05-10

Reageren op dit commentaar

Wat een zever! Ik ben nu samen met mijn beste vriend, die 8 maanden op de 'vriendschapsladder'zat en plots in de 'seks'ladder terecht kwam.

Alsof je gevoels enkel kan indelen in 'vriendschap' en 'liefde' en onmiddellijk een etiket op iemand kan plakken. Dat doe je pas als je iemand beter leer kennen. En dan nog... Alles is veranderlijk.

Bovenstaande theorie komt volgens mij van een gefrustreerde man die zo nodig een theorie moet verzinnen omdat hij het niet aan boord kan leggen en zijn eigen geest wil sussen dat het 'niet aan hem ligt'.

Get over it, vrouwen zijn helemaal niet zo moeilijk en werken al zeker niet met 'ladders'.

De enige ladder waar ik een man op plaats is deze om mijn ramen te kuisen. En met die mannen durf ik al eens naar bed gaan.

Gepost door: Judith | 29-07-10

Reageren op dit commentaar

Fijn voor jullie... Maar 't is niet mijn theorie hé, doe er mee wat je wil. Ik vind ze gewoon boeiend want je kan er inderdaad veel mee verklaren, maar dat is dan ook alles. Volgens de theorie is het trouwens ook niet onmogelijk om van ladder te wisselen, alleen niet gemakkelijk.

Wat ik raar vind is dat je ze eerst als zever afdoet, maar dan zélf vertelt dat het eerst gewoon maar vriendschap was en dat er dan plots meer was, waardoor je zelf bewijst dat je 2 maatstaven hebt. Ik ben er trouwens van overtuigd dat hij je wél van in het begin al zag zitten als mogelijke (seks)partner maar dat hij altijd braafjes blijven (af)wachten is tot jij er ook zo over dacht.

En voor de duidelijkheid: daar is niets mis mee! Alle bewondering voor die man dat hij zoveel geduld had. En voor jou, dat je (eindelijk) ingezien hebt wat hij waard was. En hoezeer ik die positie ook verafschuw, ik heb het gevoel dat ik er nu ook naar aan het afglijden ben. Al zit ik voorlopig, bij wijze van spreken, nog ergens tussen de 2 ladders in...

Gepost door: Rigel | 29-07-10

De commentaren zijn gesloten.