28-12-09

Mannen zijn toch zo'n sukkelaars

Laatst had ik een discussie met Lindsey.  Zij vroeg zich af hoe het kwam waarom bijna alle mannen waarmee zij gedated had zo'n sukkelaars waren.  Ze waren een voor een nog in de ban van hun respectievelijke ex-en.  Volgens haar hebben vrouwen die 'zwakte' niet.

Op het eerste zicht leek haar stelling wel te kloppen, mezelf als referentie nemende ;-)  Maar mij een sukkelaar laten noemen, dat kon ik toch niet laten gebeuren!
Bovendien, een aantal van de vrouwen waar ik al eens mee afgesproken heb kampten ook met hetzelfde 'probleem', dus kan je het moeilijk een mannelijke kwaal noemen.  Volgens mij heeft het meer te maken met wie wie laat zitten.

In het merendeel van de gevallen heeft de partner die de ander laat zitten al iemand anders.  Die is dus al emotioneel losgekoppeld lang voor de breuk en aangezien hij of zij zijn handen al vol heeft met nieuw speelgoed heeft die ook geen nood om te gaan daten.  Zij die achter blijven daarentegen hebben meestal nog gevoelens voor de ander (zij het positief of negatief), ook al gaan ze op zoek naar iemand nieuw...

 

Hey, dit is geen wetenschap he, meer een theorie die ik afgaande op mijn mijn eigen ondervinding efkes in de rapte in elkaar geflanst heb om haar stelling te kunnen weerleggen en zo de mannelijke waardigheid (en meteen mijn eigen vel) te redden.

Wat denken jullie, ben ik geslaagd? 

00:59 Gepost door Rigel in Daten | Permalink | Commentaren (8) | Tags: lindsey, mannen, vrouwen |  Facebook |

Commentaren

Je stelling klopt wel, dat het te maken heeft met wie wie laat zitten. Ik denk ook niet dat het een typische mannenkwaal is. Er zijn ongewtijfeld ook vrouwen die nog in de ban zijn van hun ex. Maar toch denk ik ook dat het procentueel meer bij mannen voorkomt als bij vrouwen. Ofwel zijn vrouwen slimmer en zeggen ze het niet zo vaak? Sorry hoor, kon het even niet laten ;-)
Bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 28-12-09

Reageren op dit commentaar

@Marjan Ofwel zijn het meest vrouwen die hun vent laten zitten, hé? :-)

Gepost door: Rigel | 28-12-09

Reageren op dit commentaar

Eehh, uw blog bestaat vandaag twee jaar, proficiat!

Gepost door: Nina | 28-12-09

Reageren op dit commentaar

@Nina Hé, dat was me nog niet eens opgevallen... Thanx!

Gepost door: Rigel | 28-12-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben het niet met je eens vrees ik.

Ben een man met vele vriendinnen (gewone maatjes uiteraard) en daar merk ik toch wel vaak het tegenovergestelde. Ze kunnen heel moeilijk iemand loslaten. Kan maanden duren en ze blijven hopen op iets wat terug zal keren.

Echter éénmaal ze loslaten is 't wel los. Dan is het over en uit.

Trouwens uit eigen ervaring. Ook al heb je al iemand anders bij het einde van een relatie, wil dat nog niet zeggen dat je alles al verwerkt hebt. En daar betaal je vroeg of laat toch ook de rekening voor.

Gepost door: Alex | 31-12-09

Reageren op dit commentaar

Mannen zijn volgens mij gewoon standvastiger. Eens ze ècht van iemand houden verandert dit niet (snel). Sommigen kunnen hun *** achterna lopen, terwijl hun hart bij die ene vrouw blijft. Daardoor hebben mannen het soms zelfs moeilijk wanneer zijzelf hun meisje/vrouw in de steek lieten.

Vrouwen lopen eerder hun hart achterna. Maar ze houden gewoon sneller van iemand anders. Daarom is liefdesverdriet sneller opgelost en zijn ze vaak niet rouwig wanneer ze hun man in de steek laten.

Ik wil niet veralgemenen maar dit is mijn kijk op de kwestie :). Groeten

Gepost door: De Snuiter | 31-12-09

Reageren op dit commentaar

'k Zou't echt niet weten man, geen idee van, 'k heb andere dingen aan mijn hoofd dan daten of nieuwe liefdes (God, bewaar mij!), ik moet elentriekers en sjauvagisten en schrijnwerkers aan de slag houden, veeeel lastiger!
En daarbij, ik blijf bij mijn idee: wat u toekomt zult ge krijgen, dus zal vroeg of laat het scheleke voor uw potje (of het potje voor uw scheleke, al navenant) wel passeren zeker?
Ondertussen, Gelukkig Nieuwjaar!

Gepost door: Tina | 31-12-09

Reageren op dit commentaar

Geen idee, dat kan ik niet baweren op één postje wat ik lees. Ideaal. Bestaat dat? Gelukkig met een knipoog ...

Gepost door: Danique | 06-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.