07-05-09

Miljaar!

Ik voel met serieus in de luren gelegd door onze notaris...

Hij had ons immers verteld dat de papieren die we getekend hebben voor onze scheiding de wettelijke regeling vastlegden, maar dat was enkel een kapstok waar de rechtbank naar ging teruggrijpen indien wij niet (meer) overeen kwamen.  Indien wij beiden akkoord waren om daarvan af te wijken was dat geen probleem.

Niet dus...  Althans... niet volledig...  Zolang je niet in de portemonee van de staat zit mag je doen en laten wat je wil.  En daar wringt dus het schoentje...

Omdat ik in het huis blijf wonen is het niet meer dan logisch dat ik Lindsey haar deel van het huis uitbetaal op het moment dat het huis op mijn naam geschreven wordt.  Nu hadden we ondertussen al afgesproken dat nog wel even kon wachten.  Dat is dus buiten de Belgische staat gerekend.  Die verplicht ons namelijk dat het huis binnen de maand na de inschrijving van de scheiding op mijn naam geschreven wordt, en dat staat ook zo in onze papieren.  Waarom?  Simpel hé, wanneer het huis van eigenaar verandert mag de staat lekker weer wat centjes afsnoepen, en daar willen ze liever niet te lang mee wachten.

Ik mag dus meehelpen het gat in onze begroting te dichten, en best nog voor het eind van deze maand want anders mag ik nog een boete betalen ook, dat liet de notaris me deze week eventjes weten.  Dat betekent dus dat ik vanaf nu al (ik mag een beetje overdrijven, hé) mijn vrije tijd mag gaan spenderen in het zoeken van de goedkoopste lening.

Hopen dat ik het allemaal rond krijg voor het eind van de maand...

22:38 Gepost door Rigel in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: boete, scheiden, notaris, taks |  Facebook |

Commentaren

tip: ga eens langs bij Immotheker, die zoeken gratis voor jou de goedkoopste lening v dit moment en doen al je papierwerk.

succes!

Gepost door: sas | 08-05-09

Reageren op dit commentaar

Sas heeft gelijk, de immotheker werkt volgens jouw persoonlijke noden en mogelijkheden en zou je wel eens de beste voorwaarden kunnen bieden. Eventueel, want ik weet niet wat zij zelf dan vragen voor hun diensten...
Succes.

Gepost door: Margo | 08-05-09

Reageren op dit commentaar

Hee? Kon je niet toen jullie nog getrouwd waren het huis op jouw naam gezet hebben? (zuiver opportunistische vraag zenne!)

En ik dacht dat alle leningen sinnewoordig goeikoop zijn? Of niet (djeezus, ik ken hier niks van ... dat wordt een ra-hamp!)

Gepost door: Tina | 16-05-09

Reageren op dit commentaar

@Tina2 Misschien ging dat wel, ik heb er simpelweg niet aan gedacht. En die notaris heeft het ook niet verteld.

Maar ik dacht niet dat Lindsey daar akkoord mee ging zijn. Het is eigenlijk een soort van verkoop: ik koop haar helft van het huis. Het lijkt mij dan ook logisch dat ze daar geld voor krijgt. En daar heb ik nu net die lening voor nodig :-)

Gepost door: Rigel | 20-05-09

Reageren op dit commentaar

@Sas & Margo Die Immotheker was een goeie tip. De leningen die hij voorstelde waren inderdaad goedkoop en bovendien ook heel flexibel. Ik heb er direct eentje besteld. Nu nog afwachten of ze op tijd geleverd wordt ;-)

Gepost door: Rigel | 20-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.