12-04-09

Over iemand...

"Wanneer ben je over iemand heen?", dat is de vraag die mij al meer dan een week bezig houdt.  Mede daarom dat er al een hele poos niets nieuws verscheen hier...

Ik ben er vrij zeker van dat mijn laatste date denkt dat ik nog niet over Lindsey heen ben.  Ik weet ook niet waarom, maar voor sommige vrouwen is een 2e date hét signaal om de man waarmee ze uit gaan uitgebreid te testen.  Subtiel veranderen ze wat begint als een leuk gesprek in iets wat meer weg heeft van een verhoor.  Als welwillend man beantwoord je al hun vragen, ook al zijn er knap lastige bij.  Want wat kan je anders doen?  "Daar wil ik liever niet over praten" of "Daar heb je (nog) geen zaken mee" geven nu ook niet direct een positief signaal.  Dus beantwoord je maar eerlijk de vragen, wetende dat je zo in de val loopt.  Want ze blijven maar vragen totdat ze iets vinden wat hen niet aanstaat.  En dan is de date meestal snel voorbij, zo ook deze laatste keer.  Liegen zou misschien beter werken, maar daar heb ik dan weer een probleem mee...  De conclusie was deze keer dus dat ik nog niet over Lindsey heen ben: exit Ideale Man. 

Los van de vraag waarom sommige vrouwen dit destructief gedrag vertonen, ben ik me dus ook beginnen afvragen heeft ze nu gelijk of niet...  En dat bleek een moeilijke vraag.

Tot nu toe is Lindsey de enige persoon in mijn leven die mij echt kende  Ik had totaal geen geheimen voor haar en bij haar voelde ik me op mijn gemak, kon ik 100% mezelf zijn.  Dat is echt niet plots veranderd toen ze weggegaan is, ik heb het hier al eerder geschreven: ik heb geen knop die ik ineens uit kan zetten.  Ik voel me dus nog steeds goed bij haar en ik ben (meestal) ook graag bij haar, maar wil dat dan zeggen dat ik nog steeds verliefd op haar ben?  Ik ben ook graag bij mijn moeder of zus, en daar ben ik alvast niet verliefd op.  Al zou Freud daar misschien een genuanceerdere mening over hebben ;-)

Het feit dat wij nu (soms!) meer en beter met elkaar kunnen praten zou de stelling dan weer wel kunnen bewijzen.  Maar, ik moet daarbij vaststellen dat wanneer zij openlijk vertelt over haar dates en hun prestaties in bed, mij dit praktisch niets meer doet.  De vraag blijft natuurlijk ofdat je met je ex dergelijke gesprekken moet hebben.  Mag je ex een soort vriendin blijven?  Of moet je de banden eerder zoveel mogelijk verbreken.  Hier heb ik langste over nagedacht.

Wij hebben nu eenmaal kinderen samen, dat is alvast 1 band die nooit of te nimmer verbroken kán worden.  En voor die kinderen is het juist belangrijk dat beide ouders overeen komen en dat ze beiden aan hetzelfde zeel trekken anders krijg je van die situaties waarin de kinderen de situatie gaan misbruiken.  Of dat een van de ouders de andere zwart maakt, waardoor je de kinderen forceert hun onvoorwaardelijke liefde voor die ander in vraag te gaan stellen.  Ik heb echt al van die situaties gehoord waarbij de vader op de vraag 'Monsters bestaan toch niet, he?' aan zijn kind van 3 antwoordt: 'Jawel, er woont er eentje in X', verwijzend naar zijn ex...  Groei maar eens in zo'n situatie op...  Ik ben echt blij dat wij ons beiden ver van zo'n toestanden weg kunnen houden.

Volgens mij is de banden zoveel mogelijk verbreken ook een teken dat je nog niet over de relatie heen bent.  Je bent dan ofwel kwaad, ofwel bang om nog meer gekwetst te worden, beiden het bewijs dat de ander je nog raakt...

Mijn conclusie na die week zelfreflectie is dan ook dat ik wel degelijk over Lindsey heen ben.  Toch in die mate dat ze mij niet meer in de weg staat een nieuwe relatie te beginnen of ik die relatie in vraag zou stellen wanneer zij plots terug zou willen komen.  Ik heb er ook alle vertrouwen in dat onze vriendschap wel zal verwateren wanneer een van ons twee een serieuze relatie heeft.

Maar tot het zover is, zie ik niet in waarom wij niet meer wekelijks bij elkaar zouden mogen gaan eten, laat staan met elkaar zouden mogen praten.  Niemand die daar nu al jaloers voor zou moeten zijn...

13:14 Gepost door Rigel in Mezelf | Permalink | Commentaren (13) | Tags: jaloers, daten, lindsey |  Facebook |

Commentaren

't Is allemaal niet gemakkelijk he?
Gewoon voortdoen zoals ge bezig zijt, denk ik zo stillekes bij mijn eigen ...

Gepost door: Tina | 13-04-09

Reageren op dit commentaar

dat je elke week bij je ex zit, zou ik toch in eerste instantie verzwijgen tegen een nieuwe vrouw. ik zeg niet dat je daar iets fout mee doet, maar bekijk het ook s vd andere kant.
als je iemand nieuw leert kennen, ben je zowiezo onzeker. een ex-vrouw doet daar geen deugd aan en zo kan je vele mooie leuke vrouwen mislopen! ;)

Gepost door: sas | 15-04-09

Reageren op dit commentaar

@sas Er is een verschil tussen er over zwijgen en er over liegen, he. Ik voel zelf niet direct de behoefte om dat aan iedereen te vertellen.

Maar de vrouwen waar ik het over had stellen juist zelf de vragen daarover. Zij willen alles tot het bot uitzoeken. En ik wil er dan niet over liegen, want vroeg of laat komt alles toch uit.

Maar misschien ben ik wel een beetje te eerlijk, ja. Laten we het er op houden dat ik het juiste evenwicht nog moet vinden ;-)

Gepost door: Rigel | 15-04-09

Reageren op dit commentaar

hier alvast een kleine tip over hoe ons vrouwelijk brein werkt: 1) iets verzwijgen is hetzelfde als liegen! 2) over je ex beginnen is een teken dat je er niet over bent. ajajaj, succes zou ik zeggen hihihi ;)
goe weekend!

Gepost door: sas | 17-04-09

Reageren op dit commentaar

@sas 2 Ik wist het hé! Wat ne vent ook kiest, 't is altijd het verkeerde...

En jullie vrouwen denken er nog altijd niet aan om daar eens wat verandering in te brengen? 't Zou de boel véél simpeler maken, zowel voor ons als voor jullie ;-)

Gepost door: Rigel | 17-04-09

Reageren op dit commentaar

Als ... ... ik tijdens een date zulke vragen aan een man stel is't vooral om te peilen naar de positieve kant van de zaken. Als een man nog een goeie relatie met zijn ex heeft, vooral als er kids zijn, is dit voor mij alleen maar een pluspunt. Als ik kijk naar de situatie hier : mijn ex gunt me het licht in de ogen niet, kijkt amper nog naar ons kind om, zorgt intussen wel volop voor andere nakomelingen en zijn vriendin heeft hier absoluut geen probleem mee ... Dàt is in mijn ogen geen goeie zaak, voor hem dan bedoel ik wel. Ik ben wel degelijk over hem heen, ik gun hem van ganser harte alle geluk van de wereld, maar hij is er nog lang niet ...
Met zo iemand zou ik dus géén relatie beginnen ? Nee ... Daarom misschien ook dat andere vrouwen zo'n vragen stellen ?
Fijn weekend !

Gepost door: Stekelbeesje | 18-04-09

Reageren op dit commentaar

Je bent in ieder geval nog steeds emotioneel verbonden met je ex. Daar is helemaal niks mis mee, dat is normaal. Jullie zijn een groot deel van elkanders leven (geweest) en hebben kinderen samen + het feit dat zij van jou is weggegaan, het was niet jouw keuze (als ik me niet vergis). Ik ben intussen 7 jaar gescheiden. De eerste jaren na de scheiding hebben we meer tijd samen doorgebracht dan toen we nog samen waren. Zolang die emotionele verbondenheid er is zal het heel erg moeilijk (of zelfs onmogelijk) zijn om met iemand anders iets moois op te bouwen. Maar vergeet vooral niet dat je nu enorm kritisch bent, ook dat is normaal. Een nieuwe relatie beginnen na een scheiding is vreselijk moeilijk, vooral als je er naar zoekt. Ik kan het weten.
Nu, wat dat kruisverhoor betreft bij een date...het feit dat je het als een destructief iets aanziet bewijst dat alles nog heel gevoelig ligt. Niks mis mee, maar je moet het wel durven toegeven aan jezelf. Eens er nieuwe partners zijn ebt dat stilletjesaan weg, de intensiteit van jullie band vervaagt en uiteindelijk laat je helemaal los, omdat je niet anders kan. Moeilijk? Ge moogt gerust zijn!

Gepost door: Margo | 20-04-09

Reageren op dit commentaar

@Stekelbeesje Fijn dat jij er zo over denkt. Ik hoor op het werk ook allerhande gruwelverhalen, en dan ben ik toch blij dat het bij ons anders kan.

En for the record, ik heb er absoluut geen probleem mee dat een date vragen stelt over de huidige relatie met mijn ex. Ik vind het alleen vervelend wanneer ik het gevoel krijg dat er gericht naar negatieve dingen gezocht wordt, en zeker wanneer er ook nog eens commentaar op mijn antwoorden gegeven wordt.

Gepost door: Rigel | 21-04-09

Reageren op dit commentaar

@Margo Het feit dat ik dat 'kruisverhoor' als destructief bekijk is omdat de date plots voorbij was van zodra ze iets gevonden had waar ze duidelijk niet mee akkoord was.

Maar je hebt wel een punt. Ik bén inderdaad nog wel emotioneel verbonden met haar. Maar zoals ik al schreef, volgens mij zal me dat nu niet meer hinderen bij het aangaan van een nieuwe relatie, en dat is toch het belangrijkste niet?

Gepost door: Rigel | 21-04-09

Reageren op dit commentaar

Het is beter dat er zo vlug mogelijk punten bovenkomen die de ander niet liggen. Als jij trekjes ziet bij je date die je niet liggen of waar je jezelf absoluut niet kan in vinden, ga jij er dan mee doorgaan? Elkaar ontdekken is praten en vragen stellen die je belangrijk vindt. Doe jij dat dan niet? Als je dat aanvoelt als een verhoor om toch maar iets negatiefs te vinden zodat ze een reden heeft om het af te bollen...dat lijkt me straf. En dan nog, eigenlijk, als het zo is mag je blij zijn dat je er vanaf bent, toch?

Die emotionele band die je nog hebt zal altijd in de weg blijven staan van iets nieuws. Een band is 1, een emotionele band is veel sterker en hindert je zolang die er is. 't is uit eigen ervaring dat ik dat weet.

Gepost door: Margo | 22-04-09

Reageren op dit commentaar

@Margo2 Ik zie zo'n date inderdaad niet als een checklist om te controleren of ik met iemand een relatie zou kunnen beginnen of niet.

Voor mij is een nieuwe relatie geen doel op zich. Wat voor mij het belangrijkste is, is hoe ik me bij iemand voel, of we gemeenschappelijke interesses hebben en of ik me amuseer. Kortom, gewoon een vriendschap opbouwen. Of dat evolueert naar een relatie zijn voor mij zorgen voor later...

Maar, ik begrijp nu -door je uitleg- beter dat iemand anders daar misschien heel anders over denkt. Ik heb door de reacties op deze blog al veel geleerd :-)

Gepost door: Rigel | 23-04-09

Reageren op dit commentaar

Leuke en interessante blog om te lezen. Niet da tik elke post gelezen heb, her en daar op tags geklikt.

Moet een fijn en heerlijk gevoel zijn om eindelijk over iemand overheen te zijn. Mooi.

Gepost door: AceVirus | 08-05-09

Reageren op dit commentaar

Over sommige mensen kom je nooit heen.....
Dat weet ik (helaas) maar al te goed.

Gepost door: Henriette | 12-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.