11-02-09

Vrouwen en datingsites...

Vrouwen, wees gewaarschuwd.  Deze post bevat een hoop frustraties die er even uit moesten ;-)

Het klikt precies niet echt tussen dating-sites en mij.  Theoretisch lijkt het een heel goed middel om nieuwe vrouwen te leren kennen (naast toevallige ontmoetingen IRL), maar in de praktijk valt dat dik tegen.  Waarschijnlijk zal dat ook wel een groot stuk aan mij liggen, maar de vrouwen die daar op te vinden zijn zijn op het minst toch ook speciale gevallen...

Je hebt de stalksters die bijna elke dag je profiel komen bezoeken, maar verder nooit enig teken van leven geven.  Wat hopen ze daar mee te bereiken?  Dat je hen na de 150e keer dan tóch eens contacteert?  Na 20 keer heb ik de interesse echt wel al gemerkt hoor (ik ben soms niet van de rapste ;-) ).  Als ik tegen dan nog niet gereageerd heb, wil dat toch wel iets zeggen, nee?  En waarom zélf eens niet contact op nemen met een man?  Vrouwen wil tegenwoordig toch per sé geëmancipeerd zijn?  Dezelfde rechten en plichten als de man, het werk verdelen en evenveel verdienen...  Groot gelijk vind ik, maar waarom geldt dat dan niet bij nieuwe contacten?  Waarom steken ze daar eens zélf niet hun nek uit en laten ze niet weten dat ze wel interesse hebben?  Dan hoeft die emancipatie plots niet meer.  Liever proberen ze met (al dan niet) subtiele hints de man zover te krijgen dat hij de eerste stap zet...  en valt ;-)

De volgende categorie zijn de hopeloze gevallen.  Omdat mijn profiel (in andere verwoording) vermeld dat uiterlijk niet het belangrijkste is, is dat voor hen hét signaal om hun kans te wagen.  Oke, uiterlijk ís niet het belangrijkste voor mij, en er zullen best wel mannen zijn die voor een vrouw van 1m60 met 95 Kg vallen, maar daar hoor ik -helaas voor hen- niet bij...

Dan komen de hypocriete, "geen reactie zonder foto" types die zélf niet eens hun foto vrijgegeven hebben.  Daar begin ik nog niet aan, want ik vraag me dan af wat die te verbergen hebben.

De "too good to be true" types zijn er ook.  Hele knappe vrouwen die de perfecte profielbeschrijving hebben (meestal in niet zo perfect Engels ;-)) en die je een smoorverliefd mailtje sturen met daarin hun msn of email account.  Ik vraag me dan altijd af hoe die er toch in slagen om in Schoten of Zwevezele te wonen, maar toch een email adres te hebben dat eindigt op .ru.  Welke onozelaar trapt daar nu in?

Geldwolv(inn)en zijn er natuurlijk ook.  Je hebt er zelf bij die daar heel open over zijn.  Deze week nog opgemerkt bij iemand: leuk: geld, afknappers: liefde, genegenheid,...  Ik kan die dames hun eerlijkheid enorm appreciëren, maar verwachten die werkelijk een reactie van iemand?

Verder heb je ook nog de achterdochtige types.  Zij gaan ervan uit dat elke man alleen maar op sex uit is.  Zij zijn soms zo achterdochtig dat ze geen email adres of telefoonnummer of zelfs hun echte naam willen geven uit schrik dat hij dan binnen de 5 minuten voor hun deur gaat staan.  Probeer dan maar eens iets op te bouwen.  Meestal zoeken ze ook constant naar bewijzen dat je niet te vertrouwen bent.  En na lang zoeken vinden ze die dan ook wel... ergens...

De doofstomme bestaan ook, die antwoorden nooit op berichten.  Ironisch genoeg bevat hun profiel meestal wel iets in de aard van "mannen die het serieus menen, bestaan ze nog?".  Ja mevrouw, ze bestaan nog...  Ze sturen je zelfs berichtjes!  Maar als ze geen antwoord krijgen, gaan ze nu eenmaal verder...  Veel geluk met wachten ;-)

De ergste soort zijn de mannenverslindsters: mooie vrouwen, interessant profiel, doen de moeite om jou te contacteren, maar die als je antwoordt nooit meer van zich laten horen.  Héél slecht voor het zelfvertrouwen.  Ik vraag me dan elke keer weer af wat ik verkeerd gedaan heb.  Ik vermoed echter dat ze het gewoon voor de lol doen...

De zeldzaamste soort zijn degenen die het meest gezocht worden (door de serieuze man althans).  Durven zelf al eens een te berichtje sturen als een man hen opvalt.  Doen de moeite om te antwoorden op serieuze berichtjes, zelfs al is het antwoord negatief.  Willen een ontmoeting geen jaren blijven uitstellen.  Maken gewoon plezier en zien wel waar dat toe leidt...  Je zou toch denken: dat zijn toch de normale vrouwen?  Onmogelijk!  'Normaal' houdt een vorm van meerderheid in.  Deze zijn praktisch niet te vinden...

Ik kan echter niet geloven dat die allemaal al bezet zijn, dus blijf ik zoeken ;-)

 

00:48 Gepost door Rigel in Daten | Permalink | Commentaren (17) | Tags: vrouwen, zelfvertrouwen, dating-sites |  Facebook |

Commentaren

Aiaiaiaiaiaiaiaiai ... waar is de tijd dat "Janine van den beenhouwer van achter de kerk" jou wel op een geschikte date zou sturen met "de jonkheid van Verstegen die schrik heeft van de venten maar dringend van't straat moet en nog proper is op haar eigen ook.", die is lang voorbij zeker?
'k Wou dat ik je kon helpen of tips geven, maar helaas ...
Naar 't schijnt is deze een gouden tip (van een kameraad van mij die zo al aan 'tig vriendinnen is geraakt): stel jezelf de vraag waar je je vrouw zou kunnen ontmoeten, wat doet jouw vrouw, welke interesses heeft ze, en schrijf je dan in voor een cursus waar je die vrouw zou kunnen ontmoeten ... (en ik heb me gek gelachen toen die kameraad met zijn gel-teennagels - aan zijn vingers vond hij "erover" - zo fier als een aap kwam vertellen dat hij zijn "droomvrouw" gevonden had in een cursus gel-nagels ... zeven week heeft het geduurd)
Ben je er iets mee? ;-)

Gepost door: Dulcinea | 11-02-09

Reageren op dit commentaar

@Dulcinea Gel-teennagels... hilarisch gewoon. Ik zou niet meer bij komen denk ik :-)

Aan cursussen heb ik ook al gedacht. ik zou bvb graag eens terug leren dansen. 12 jaar geleden heb ik 2 jaar dansles gevolgd, maar ik ben dat allemaal terug vergeten. Maar de kinderen zorgen voor een klein organisatorisch probleem: 1 week op 2 kan ik moeilijk weg.

Ik weet het, als ik écht wil dan vind ik daar wel een oplossing voor. Ik wil het nog niet echt genoeg blijkbaar ;-)

Gepost door: Rigel | 12-02-09

Reageren op dit commentaar

:-) buikdanslessen?
gegarandeerd dat je daar hopen dames alleen voor jezelf hebt :-)
wat die datingsites betreft, ik sta er ook op eentje... en heel jammer, maar voor vele mannen geldt ook dat ze voorspelbaar zijn., maar ze zijn eerlijker !
toch blijft dat datingqspul me verbazen, ik kan echt niet geloven dat dat een doorsnee is van de maatschappij.. en dan durf ik het woordje normaal of gewoon nog niet te gebruiken :-)

Gepost door: Blue | 12-02-09

Reageren op dit commentaar

oh help Ik ben benieuwd in welke categorie ik binnen enkele weken/maanden zal vallen, als ik de moed bij elkaar gegrabbeld heb om mij weer in de single-markt te smijten...

Gepost door: a-woman | 13-02-09

Reageren op dit commentaar

Hahaha! Zo grappig!!
Datingsites... Het is wel plezant om zo mensen te leren kennen. Maar wat voor 'n gevallen daar soms tussen zitten...
Misschien ligt het aan de datingsite zelf?

Gepost door: beate | 13-02-09

Reageren op dit commentaar

Join the club Rigel,
je ervaringen die je beschrijft zijn zo herkenbaar (en grappig beschreven) Ben blij dat je hetzelfde meemaakt als ik, dacht al dat het aan mij lag :)

Gepost door: Jan | 13-02-09

Reageren op dit commentaar

Even Ok, je hebt nu even je frustraties kunnen neertypen.:-):-):-) Maar als vrouw op een datingsite is het ook niet gemakkelijk! En geloof me, boeken kan ik er overschrijven over. Er zullen er wel mannen zijn met goede bedoelingen, maar die heb ik daar toch niet tegengekomen. Bij de meeste telde maar 1 ding en daar moet ik geen tekening bij maken,he ;-) !!! En op den duur weet je gewoon niet meer wie het nu meent of niet. Voilà, efkes een frustratie van een meid die nu weet dat ze ook wel zonder een datingsite iemand zal leren kennen. Maar toch lieve Rigel wil ik je toch nog veel succes wensen met je zoektocht ;-)

Gepost door: Kiora | 13-02-09

Reageren op dit commentaar

@blue Ik heb al eens een man zien buikdansen. Hij kon het ook bijzonder goed ook! Maar hoe goed hij ook was, het kwam voor mij bijzonder onnatuurlijk over. De manier waarop hij naar mij knipoogde ook ;-)

Ik heb dus voorlopig nog geen ambities om aan buikdansen te beginnen.

Gepost door: Rigel | 13-02-09

Reageren op dit commentaar

@a-woman Stuur je profiel maar eens door als het zover is. Dan kom ik wel een analyse maken ;-)

Gepost door: Rigel | 13-02-09

Reageren op dit commentaar

Ik ... ... sluit me aan bij Kiora hoor. Ook als vrouw maak je idd nogal 'stoten' mee ... Ofwel zo saai als de pest, ofwel idd maar op één ding uit ...
Maar we blijven alsnog hopen zeker ? ;o)
Op de valreep wens ik je toch nog een fijne Valentijnsavond !

Gepost door: Stekelbeesje | 14-02-09

Reageren op dit commentaar

Misschien moet je hier een oproep lanceren. :-) Met al die vrouwelijke fans hier... ;-)

Gepost door: beate | 15-02-09

Reageren op dit commentaar

@beate Heb ik toch al gedaan?
Zie post "De ideale vrouw":
"spontane sollicitaties zijn natuurlijk ook welkom".

Ik dacht dat vrouwen beter waren in hints begrijpen? :-)

Gepost door: Rigel | 17-02-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben dan ook een speciaal geval, eh.

Mss daarom dat ik niet van straat geraak. Ik snap de hints gewoon niet. ;-)

Gepost door: beate | 17-02-09

Reageren op dit commentaar

urbanus zong het al : de wereld is om zeep ...

Gepost door: lyn16661@hotmail.com | 07-03-09

Reageren op dit commentaar

schitterende tekst

Gepost door: vanessa Janssens | 16-04-09

Reageren op dit commentaar

Lol...heel herkenbaar...schitterend neergepend!

Gepost door: Pascal | 14-08-09

Reageren op dit commentaar

het eens over een andere boeg gooien en gaan speeddaten :-)

Gepost door: Bart | 29-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.