24-12-08

Kerstavond

Van de christelijke betekenis lig ik al niet wakker meer, daar denk ik zelfs niet meer aan.  Voor mij staat kerstavond vooral in het teken van warmte, gezelligheid en familie.

Dat laatste maakt het dit jaar zo moeilijk voor mij, nog moeilijker dan vorig jaar.  Vorig jaar woonde Lindsey nog thuis.  Had ik nog een beetje hoop dat alles misschien toch nog goed zou komen...  Vandaag is die hoop volledig weg.  Ze begint zich hoe langer hoe meer te amuseren, is praktisch elke avond van elk vrij weekend weg met 1 of andere vent het maakt niet uit met wie, als ze maar weg is.  En ze geniet er met volle teugen van...  Natuurlijk doet me dat wel iets, maar ik gun het haar wel.  Ik zou het liefst van al ook doen, maar voorlopig komt daar niet veel meer van in huis.  Om een of andere reden komen de nieuwe contacten zo vlot niet meer...  En met die kapotte knie kan ik toch al nergens heen...

Anyway, ik was over vandaag bezig.  Vanavond zijn de kinderen er ook niet, die zijn bij hun mama.  Van mijn familie -in de betekenis van gezin- schiet er dus niet veel meer over.  Ik heb serieus getwijfeld of ik niet beter thuis zou blijven.  Ik ga toch maar over vroeger zitten piekeren...  Maar, toen bedacht ik: waar ga je meest zitten piekeren?  Alleen thuis, of bij de rest van je familie...  Aangezien piekeren niet een van mijn favoriete bezigheden is, heb ik dus toch maar voor de familie gekozen.

'k Hoop dat het toch een beetje een plezante avond zal worden... 

16:36 Gepost door Rigel in Mezelf | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zelfkennis |  Facebook |

Commentaren

En?
Was het een leuke avond?

groetjes!

Gepost door: Habibi | 27-12-08

Reageren op dit commentaar

Hier was het een gezellige pyama-avond ... zonder partner maar toch aangenaam. Ik hoop dat de jouwe toch ook leuk werd :o).

Fijne zondag nog !

Gepost door: Stekelbeesje | 27-12-08

Reageren op dit commentaar

@Habibi & Stekelbeesje Ik heb mij inderdaad wel geamuseerd. Ik was wel iets kalmer dan anders, maar dat had vooral met mijn knie te maken. Om te piekeren heb ik amper tijd gehad en daar was ik niet rouwig om ;-)

Gepost door: Rigel | 28-12-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.