20-11-08

Vorige zaterdag (1)

Zaterdag was een fijne dag.  Het deel na 11u tenminste...  Omdat ik vrijdag pas laat uit Barcelona teruggekomen was, moest ik de kinderen zaterdagmorgen gaan halen.  Ik mag zeggen dat ik Lindsey nog altijd heel goed ken want ik had direct door dat er weer iets loos was.  Ze was vriendelijk maar afstandelijk zoals altijd, maar aan de manier waarop ze me aankeek merkte ik dat er haar iets dwars zat.  Dus vroeg ik voorzichtig "scheelt er iets?".  Het standaard antwoord dat ik verwachtte (nee) volgde dit keer niet.  "Ja, maar ik wil er nu niet over praten".  Even later volgde het toch.  Het bleek dat ze ambetant was omdat ik 's avonds wegging naar een verjaardagsfeest en de kinderen bij mijn broer liet slapen.  En dat terwijl ik net 4 weken in het buitenland doorgebracht had en mijn kinderen amper gezien had.  Mijn prioriteiten lagen helemaal verkeerd...

WTF?  Van die week Barcelona hebben ze geen last gehad, want die week waren ze toch bij hun mama.  En de week daarvoor waren ze bij mij.  Waarom liggen mijn prioriteiten dan verkeerd?  Omdat ik ook eens uit ga als ik de kinderen heb?  Dat heeft ze zelf ook al gedaan...  

Enfin, ik heb mij er verder niet druk in gemaakt.  Ik heb haar gewoon gezegd dat ik nu mijn eigen leven leef en dat ze dat maar moet accepteren.  Had ze nog van enige invloed willen zijn, dan had ze maar niet moeten vertrekken...

Raar genoeg kalmeerde ze door die opmerking. De rest van het gesprek ging heel wat gemoedelijker.  Toen ik haar vroeg om eens samen af te spreken -zonder de kinderen- om eens deftig te kunnen babbelen zei ze eerst dat ze het daar nog steeds moeilijk mee had.  Maar even later verraste ze me volledig door te zeggen dat ze dat dan liever bij die relatietherepeut deed.  Toen ik haar gisteren opnieuw zag (meer daarover later) heeft ze wat meer uitleg gegeven.  Ze is nog steeds té gefrustreerd over onze (in mijn ogen minieme) verschillen.  Daarom zou ze liever met een 3e neutrale persoon erbij praten die het gesprek onder controle kan houden.

OK, that makes sense...  Maar dan duurt zo'n gesprek maximum 1u en moet je er ook nog zo'n 50€ voor dokken...  Toch denk ik dat ik het eens ga bespreken met hem.  Het zal ons zeker niet weer bij elkaar brengen, maar het is dé kans om de spanningen die nog steeds tussen ons hangen weg te nemen.  En daar heb ik wel geld voor over...

14:45 Gepost door Rigel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lindsey |  Facebook |

Commentaren

Het kan idd wel helpen om met een therapeut erbij af te spreken. Want uiteindelijk moeten jullie nog een leven lang contact hebben met elkaar.
En het is goed dat je er van uit gaat dat het jullie niet bij elkaar zal brengen. Kwestie van geen verkeerde verwachtingen te hebben.

Tot zover psychologe Beate. ;-)

Amaai, eerst zo'n schoon vakantie en dan weer naar Barça! Lucky you!! Vrienden zeggen ook tegen mij: 'Beate, ik moet daar werken. Da's geen vakantie.' Toch blijf ik er mijn bedenkingen bij hebben. ;-)

Gepost door: beate | 20-11-08

Reageren op dit commentaar

@Beate Ik mag niet zeggen dat ik mij niet geamuseerd heb, maar na een week had ik het daar toch allemaal wel al gehad hoor. Ik was daar vorig jaar ook al en had dus alles al eens gezien en gedaan... Ik was echt blij dat ik naar huis mocht.

Volgend jaar is het in Berlijn te doen. Ik hoop dat ik daar ook eens naartoe mag ;-)

Gepost door: Rigel | 20-11-08

Reageren op dit commentaar

'k denk dat je er met € 50 niet gaat komen ... maar goed.
Inderdaad geen slecht idee om met een (onpartijdige?) derde zo een gesprek te houden, praten kan meestal geen kwaad en als je zo tot een vergelijk kan komen, waarom dan niet?

Gepost door: Habibi | 29-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.