09-10-08

Ik trap het hier af...

Nee, wees gerust, ik kom nog terug ;-)

Iedereen die me kent schat me eerder introvert in.  Maar, dat is wat ik geworden ben, niet wat ik écht ben...

Ik ben mijn leven ooit begonnen als een vrolijk extravert kind dat zonder schroom met iedereen babbelde.  Naarmate ik opgroeide ben ik me echter meer en meer in mezelf gaan keren door een combinatie van verschillende factoren:

  • Ik was altijd heel gevoelig voor mensen die met mij lachten omdat ik zoveel en ongegeneerd babbelde.
  • Op school was ik altijd bij de kleinsten van de klas.  Ik hoorde er niet echt bij omdat ik zo klein was.
  • Ik heb er daarbovenop ook altijd veel te jong uitgezien voor mijn leeftijd; nu nog trouwens, maar nu vind ik dat helemaal niet erg meer;-).  Probeer dan maar eens contact met meisjes van je eigen leeftijd te maken; die keken alleen maar naar mijn vrienden...  En geloof me, het is ook niet goed voor je zelfvertrouwen als ze je als 22-jarige gast nog je pas vragen als je een discotheek binnen wil. 
  • Als je dan ook nog eens een vader hebt die zijn kinderen met ijzeren hand opvoedt en (te) hard straft bij het minste dat ze verkeerd doen...

Enfin, you get the picture: zelfvertrouwen below zero en nooit geleerd om voor mezelf op te komen...  Enkel bij mijn familie en beste vrienden was ik nog echt mezelf...  De laatste jaren begon dat echter ook steeds minder vlot te gaan...  Ik begon te beseffen dat er iets grondig mis was met mij, maar ik slaagde er niet in er iets aan te doen.  Pas toen Lindsey het niet meer zag zitten met mij besefte ik dat het zo niet langer kon.  Toen is deze blog ontstaan en ben ik eindelijk begonnen met mezelf onder handen te pakken...

Het is in dit kader dat ik reeds vroeg dit jaar besloot om eens iets te doen dat ik nog nooit gedaan heb: op reis gaan met een groep totaal onbekende mensen.  Om mezelf nog wat verder te drijven wou ik er ook iets avontuurlijkers van maken dan dat ik tot nog toe gedaan had.  Geen 2 weken half-pension in een of ander 4-sterren hotel, maar samen met de mensen rondtrekken in de wilde natuur met verschillende vervoersmiddelen.  Ik wou expliciet niet alleen op reis gaan, omdat ik mezelf dan te gemakkelijk kan isoleren: in m'n eentje dingen gaan bekijken, goedkoop hotelletje zoeken en dan de avond op m'n hotelkamer doorbrengen.  Nee, ik wou terug naar waar ik het gelukkigst ben: onder de mensen...

Door allerlei omstandigheden kon ik die reis niet vroeger plannen, maar nu is het eindelijk zover: zaterdagmorgen vertrek ik.  Voor 3 weken naar Indonesië: Van Flores tot Bali.  Mijn eigen kleine versie van "Voorbij de grens" ;-)

Ik zal dus 3 weken niets kunnen posten, maar als je per sé wil weten waar ik ergens uithang, kan je een kijkje nemen op de website van Joker.

Tot ergens binnen 3 weken...

Commentaren

Goeie reis! Geniet van die 3 weken. Neem maar iets mee om nota's te nemen onderweg zodat je daarna hier je verhaal kan doen.
Groetjes en tot dan!

Gepost door: Nadia | 09-10-08

Reageren op dit commentaar

Hoi Herken mezelf helemaal in jouw verhaal!
Verder wens ik je bij deze ook een goeie reis toe!
Ik kom zeker nog eens piepen want ben benieuwd hoe het is verlopen.
Groetjes en tot de volgende.

Gepost door: yasny | 22-10-08

Reageren op dit commentaar

... ik heb je getagd, check mijn blog.
MM

Gepost door: Miss Mystic | 30-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.