24-09-08

Nr 4

Omdat ik te laat was begon ik vol zenuwen aan date nr. 4.  Zo kwam het dat ik Cara niet echt herkende.  Ik had pas een week daarvoor een paar foto's van haar gezien en had die sindsdien bijna niet meer bekeken, een "zware" fout, ik weet het...

Gelukkig had zij mij wel herkend toen ik op de parking reed, en kwam ze op mij toegelopen.  Het was pas toen ik doorhad dat ze recht naar mij kwam gelopen dat ik zag dat zij het was.  Bij de begroeting vertelde ze dat ze juist naar de kapper was geweest waardoor haar haar iets anders lag dan op de foto's.  Ja zeg, ik heb het zo al soms moeilijk om mensen vanop een foto te herkennen, en als ze zich dan ook nog gaan vermommen wordt het helemaal onmogelijk ;-)

Terwijl we het restaurant binnen gingen gierden de zenuwen nog door m'n keel, maar eenmaal neergezeten begonnen die stilaan te kalmeren.  Na een tijdje zaten we gezellig te babbelen over koetjes en kalfjes en waren de zenuwen totaal verdwenen.  Ik was zo relaxed dat ik onbewust een paar keer in mijn dialect herviel, waardoor ze me niet goed meer verstond.

Het restaurant zat goed vol, toch kwam het eten veel te snel naar onze zin.  We waren nog volop aan onze aperitief bezig toen de ober al onze tafel stond.  Ook toen ons hoofdgerecht op was werd prompt de dessertkaart voor onze neus gelegd.  Toen de ober na 2 minuten al terug kwam, maakte Cara de ober vriendelijk maar kordaat duidelijk dat we nog wat wilden wachten.  Hmm, ik hou wel van een vrouw met pit...  We hebben daarna geen last meer van hem gehad.  Toen we hem wenkten om nog wat drinken te brengen repte hij geen woord meer over de dessertkaart die nog altijd op de tafel lag; pas anderhalf uur later mocht hij onze wensen voor het dessert opnemen.  Chapeau voor die ober, hij is met die 2 "moeilijke" klanten héél professioneel omgegaan...

Onze date zelf?  Die verliep opperbest.  Geen minuut hebben we ons verveeld en we hebben over vanalles en nog wat gebabbeld.  Even vreesde ik dat het ook meteen de laatste keer ging zijn.  Ze was nogal erg overtuigend toen ze vertelde dat ze nog niet klaar is voor een nieuwe relatie.  Ze is ondertussen al 10 jaar gescheiden en is in de tussentijd al verschillende keren gekwest.  Voor mij leek het toen een soort van waarschuwing dat ik er maar beter geen moeite meer in haar zou steken.  Ik was opgelucht toen ze even later zei dat ze me heel leuk vond en graag bevriend wou zijn.  Een pak van mijn hart...

Dit kan wel eens gevaarlijk worden voor mij...   Langs de ene kant wil ik het deze keer kalmer aan doen; gewoon goede vrienden worden en dan zien wat volgt.  Langs de andere kant voelt het allemaal verdomd goed aan en die kleine plagerijtjes (ik: "ik voelde me supergoed vandaag", zij: "dat komt waarschijnlijk door mij ;-)" ) zetten me aan het denken en dromen...  Pfft, weer typisch vrouwelijk hé, die tegenstrijdige signalen.  Ze maakt het duidelijk dat ze initiatief van de man verwacht, maar zegt even duidelijk dat ze d'r nog niet klaar voor is.  Ik hoop dat ze gewoon bang is om weer gekwest te worden en mij eerst wat beter wil leren kennen voor ze zich durft laten gaan.  Ik had haar voor onze afspraak beloofd dat ik "braaf" ging zijn en dat zal ik ook doen, maar hoelang zal ik dit kunnen volhouden voor ik mijn kans waag of juist niet meer durf omdat ík dan bang ben om gekwest te worden...

PS: tijdens het eten heb ik mij even niet kunnen inhouden en zijn mijn ogen wat naar beneden afgedwaald.  Heel even maar, maar ik was content;-)

00:41 Gepost door Rigel in Daten | Permalink | Commentaren (10) | Tags: cara |  Facebook |

Commentaren

Doe het maar rustig aan deze keer. Begin gewoon vriendschappelijk. Als ze er klaar voor is zal ze zelf wel op je jagen. En als ze voor jou meer waard is dan vriendschap, dan zal je dat geduld wel kunnen opbrengen zeker...

Als je van een vrouw duidelijkheid wil, moet je er gewoon om vragen. Communicatie is nog altijd de gemakkelijkste weg om aan informatie te komen.

Gepost door: Nadia | 24-09-08

Reageren op dit commentaar

In de kijker Deze blog staat vanaf vandaag een week lang In de kijker op http://allesoverde.skynetblogs.be/

Groeten,

Gepost door: Het team van Skynet | 24-09-08

Reageren op dit commentaar

ja, vrouwen en tegenstrijdig zijn... dat gaat ons wel goed af. of mij toch in ieder geval. word er soms zelf ambetant van.

just give it some time!!

ps: maar 'even' afgedwaald? *grijns*

Gepost door: beate | 24-09-08

Reageren op dit commentaar

... Wees maar voorzichtig en loop niet te hard van stapel. Rustig aan met die boel. Ander sis er straks wee rhet zwarte gat. Je kent elkaar niet, neem de tijd om elkaar te leren kennen.
Groetjes

Gepost door: Miss Mystic | 24-09-08

Reageren op dit commentaar

eeuuhh Niet dat ik wil zeggen dat je niet mag genieten he :-)

Gepost door: Miss Mystic | 24-09-08

Reageren op dit commentaar

@Nadia Ik heb er al eens een post over geschreven (zie Vertaalcomputer van 23/1/08): vrouwen zeggen meestal niet rechtuit wat ze willen vertellen. Ze geven eerder hints die voor andere vrouwen glashelder zijn. Voor mannen zijn die hints echter totaal niet begrijpen.

Gepost door: Rigel | 24-09-08

Reageren op dit commentaar

@Beate Even... inderdaad. Ik durfde echt niet langer. Kwestie van geen slechte indruk te geven, he ;-)

Gepost door: Rigel | 24-09-08

Reageren op dit commentaar

@Miss Mystic [i]Niet dat ik wil zeggen dat je niet mag genieten he :-)[/i]

Wees gerust, dat ben ik wel van plan ;-)

Gepost door: Rigel | 24-09-08

Reageren op dit commentaar

Hehe.
Een man die af en toe afdwaalt... dat maakt geen slechte indruk. Nu ja, bij mij toch niet. :)
Staren daarentegen... :)

Gepost door: beate | 25-09-08

Reageren op dit commentaar

Hints begrijpen Ik reageerde zo omdat vrouwen voor mij ook niet te begrijpen zijn. En omdat ik weet dat communicatie daarbij kan helpen om toch de informatie te krijgen die je wil weten. Het heeft niet met vrouw/man-zijn te maken maar met de manier van denken van de persoon in kwestie. Ik weet perfect wat je wil zeggen, zelfs als vrouw. Ik heb er evenveel problemen mee.

Gepost door: Nadia | 30-09-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.