12-06-08

Update

Ik ben deze blog begonnen om mijn frustraties van mij af te schrijven.  Dus het feit dat ik al een tijdje niets geschreven heb wil zeggen dat ik geen frustraties meer heb...

Deze stelling klopt gedeeltelijk.  Ik heb inderdaad rust gevonden.  Ik voel me ook al heel wat beter in m'n vel en ben heel wat zelfzekerder en socialer geworden... maar ik ben er nog steeds niet.  De "ideale man" is nog een heel eind weg;-)

Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat ik zo snel vooruitgang kon boeken.  Ik was al meer dan 4 jaar aan mezelf aan het werken zonder al te veel resultaat.  Ik dacht dat ik het wel alleen kon.  Door de gesprekken met die relatietherapeut ben ik echter geen inzien dat je met professionele hulp veel sneller vooruit komt.  Die man was in staat om binnen 15 minuten dingen naar boven te halen die we zelf vergeten waren of niet belangrijk genoeg achtten.

Ik ga nu nog steeds naar diezelfde psycholoog.  Niet meer om over mijn voorbije relatie te praten, alhoewel dat die ook nog geregeld ter sprake komt.  De gesprekken gaan nu over mij en mijn problemen.  Ik leer er veel uit.  Zo ben ik ondertussen al te weten gekomen hoe het komt dat ik zo onzeker geworden ben.  Ik heb ook al geleerd waarom ik dikwijls verkeerd over kom bij mensen die mij niet kennen.  Zaken waar ik op mijn eentje nooit achter zou gekomen zijn.

Misschien dat ik later nog wel eens een en ander uit de doeken doe...  Ik heb nu werk te doen ;-)

23:45 Gepost door Rigel in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: psycholoog, zelfkennis, problemen, ideale man |  Facebook |

Commentaren

Blij dat het goed met je gaat. Een babbel met een buitenstaander die je probleem begrijpt en waar het schoentje bij jou wringt kan deugd doen he. Je leert er meer van jezelf door dan met wat dan ook. Het is goed dat je psycholoog naar het heden kijkt en hoe het nu met je gaat en niet het verleden elke keer oprakelt. Ik heb daar zelf ook veel aan gehad...hoe ga ik NU met mezelf om, hoe pak ik zélf mijn problemen aan, hoe zorg ik goed genoeg voor mezelf...
Het komt wel goed met jou...eens ben je de ideale man ;)

Gepost door: Nadia | 13-06-08

Reageren op dit commentaar

beste, u noemt zich de ideale man, maar loopt wel naar een psycholoog? Vriendelijk genegen, Henriëtta.

Gepost door: Henriëtta | 13-06-08

Reageren op dit commentaar

Er zijn blijkbaar nog altijd mensen die niet snappen dat die "ideale man" ironisch bedoeld is ;-)

Gepost door: Rigel | 15-06-08

Reageren op dit commentaar

.. Blij dat je de goede weg opgaat voor jezelf.

Je mag natuurlijk ook altijd over de eluke dingen schrijven. Mijn blog is ook gestart met een hoop frustratie, maar d e;eluke dingen hebben ook hun plaats in mijn blog verdient.

Groetjes
M

Gepost door: MissMystic | 16-06-08

Reageren op dit commentaar

Mensen die aan zichzelf werken, al dan niet met hulp, zijn al heel 'ideale' mensen. Het getuigt van een kunnen in vraag stellen, kritisch zijn, eventueel verbetering willen. Maar wat is dan wel een ideale man? En waarom wil je dat zijn?

Gepost door: LYN16661@hotmail.com | 19-06-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.