26-05-08

Top-weekend

Het weekend was zwaar maar tof...

Vrijdagavond was niets bijzonders.  Ik weet zelfs niet meer wat ik toen uitgespookt heb.

 

Zaterdagavond ben ik uit geweest: mijn eerste echte "date".  We hadden een paar weken geleden al via mail al afgesproken om dan naar de film te gaan en daarna iets te gaan drinken, maar verder niet veel concreets.   Ik had sindsdien niets meer van haar gehoord.  Mijn laatste mailtje aan haar was onbeantwoord gebleven.  Met een bang hartje stuurde ik haar vorige week nog een mailtje met de vraag of onze afspraak nog doorging.  Ik had er geen goed oog meer in en ik vreesde om weer een hele avond voor de TV te moeten zitten...  Gelukkig kreeg ik 2 dagen later toch nog een bevestigend antwoord.

Die dag bleek dat ze niet om 19u15 in Gent ging geraken dus de vroege film was al uitgesloten.  Dan maar de late, he?  Oei, dacht ik: de late film is pas rond half 1 gedaan.  Van iets gaan drinken zal dan niet veel meer in huis komen.  Boy, was I wrong... 

Toen we buiten kwamen was het aan het regenen.  Zij had geen jas mee, dus haastten we ons naar "De Planck", een binnenschip dat ingericht is als café, dat vlak voor de cinema ligt.  Toen dat café sloot vonden we het nog wat te vroeg om al naar huis te gaan en zijn we naar de Polé Polé getrokken: een salsa café, vlak bij De Vooruit.  Ook dat café hebben we gesloten, maar toen was het al na 5u; een deftig uur om naar huis te gaan ;-)

Heel de nacht heb ik mij geen minuut verveeld.  We hebben heel de tijd gezellig gebabbeld over vanalles en nog wat: onze voorbije relaties, ons werk, de kinderen, reizen, ...  En reizen, daar kent ze wat van:  ze trekt elk jaar voor enkele weken of maanden rond met enkel een rugzak en haar zoontje van 4 mee.  En niet in Europa of zo, dat is te gewoon: China, India, Thailand, Laos, ... dat is meer haar ding.  Toch wel iets te avontuurlijk voor mij...

Of er iets gebeurd is tussen ons?  Nee.  Dat was ook de bedoeling niet.  We wilden allebei gewoon een nieuwe vriend(in) maken en ons eens amuseren en dat is meer dan gelukt. 

 

Zondag was ook een zware dag, vooral omdat hij al na nog geen 4 uurtjes slaap begon.  De oud-leden van de jeugdbeweging waar ik vroeger lid van was komen namelijk 1 keer per jaar samen voor een feest en dat was dus gisteren.  Ik zit mee in het organiserend team dus moest ik ook op tijd aanwezig zijn om alles klaar te helpen zetten...

Dat feest is altijd een gezellige boel.  De kinderen amuseren zich altijd kostelijk op het springkasteel, en alle volwassenen helpen een handje mee met het eten, de afwas, de opkuis...  Ondertussen is er tijd genoeg om een praatje te maken met iedereen die je al een hele tijd niet meer gezien hebt.

Lindsey en de kinderen waren er ook.  We hebben niet veel met elkaar gepraat, maar de gesprekjes waren wel heel hartelijk.  Ik vind het ongezond van mezelf dat ik daar zo veel van geniet: het belemmert mij te veel om echt verder te gaan met mijn leven.  En ik besef ook dat zolang ik nog vasthou aan ons verleden er paradoxaal genoeg ook geen toekomst voor ons is...

Samengevat, een topweekend dus.  Hopelijk volgen er zo nog veel...

23:28 Gepost door Rigel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: date, lindsey, kinderen, amuseren, uitgaan |  Facebook |

20-05-08

Knal!

Het is nu de 2e keer in 6 maand tijd dat mijn TV beslist om er mee op te houden.  Vorige keer wou hij gewoon niet meer aan en was hij nog te repareren, maar deze keer was het echt 'go with a bang'!

Ik zat rustig naar een DVDke te kijken toen hij er met een knal mee ophield.  Hij probeerde het nog goed te maken met een kleine lichtshow.  Ik dacht heel eventjes dat ik naar de apotheose van een vuurwerk zat te kijken.

Minder mooi allemaal voor mijn portemonnee want ik zal mij een nieuwe moeten aanschaffen.  Ik ga niet eens meer een poging doen om hem te laten maken.  Vorige keer kostte het meer dan 400€ en dat heb ik er niet meer voor over.

't Zal waarschijnlijk wel zo'n sexy plat modelleke worden.  Niet al te groot want als ik een film in het groot wil zien ga ik wel naar de cinema.  Anders dan sommige mannen hoef ik ook niets compenseren, he ;-)

23:24 Gepost door Rigel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tv |  Facebook |

06-05-08

Even weg

Mijn ouders hebben al 36 jaar een caravan aan zee; aan het Zwin, vlak over de Nederlandse grens.  36 jaar op vakantie naar dezelfde plaats lijkt raar en dat is het ook ergens wel.  Ik denk dat ik daar elke struik ken, niet in het minst omdat we daar als jonge knapen veel kampen in de duinen gemaakt hebben.  Ook elke bezienswaardigheid in de buurt heb ik al meer dan 3 keer gezien.

Doordat ik daar alles al ken hoef ik ook niet meer zonodig iets te gaan bezichtigen.  Hierdoor kan ik daar volledig tot rust komen...  Het is raar, maar van zodra ik daar arriveer is het voor mij vakantie, zelfs al is het maar voor 1 dag (24u), zoals dit weekend.

Zaterdag in de vooravond aangekomen., gegeten en daarna een wandeling aan het strand met bijhorend ijsje terwijl de papa van een koffie genoot.  Zondag na het middageten naar het strand.  Ik had gedacht dat het water te koud ging zijn voor de kinderen, maar het duurde niet lang of ze hingen al van kop tot teen onder de modder.

Spijtig dat het weekend niet langer duurde ;-)

22:41 Gepost door Rigel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderen, amuseren, vakantie, zee |  Facebook |