31-01-08

Tandje bijsteken...

Op donderdag halen mijn ouders om vier uur de kinderen van school af.  Normaal gaat Lindsey ze dan 's avonds daar afhalen, maar sinds mijn ouders weten dat wij gaan scheiden wil ze dat niet meer.  Ik begrijp haar redenering wel een beetje: ze wil mijn ouders niet forceren om haar nog in huis te laten, maar volgens mij heeft ze ook wel schrik om hun onder ogen te komen. Per slot van rekening is zij diegene die er een punt achter zet.

Nu, daar wou ik het vandaag niet over hebben...  Lindsey werkt vandaag laat.  Het is het einde van de maand en als personeelsverantwoordelijke moet zij er dan voor zorgen dat alle lonen correct en op tijd uitbetaald worden.  Anders zorgt zij er voor dat het eten klaar staat wanneer wij thuis komen, maar vandaag dus niet...  Daar komt nog bij dat ik wat te lang ben blijven plakken bij mijn ouders (zij zijn natuurlijk geïnteresseerd hoe de situatie thuis evolueert en we hebben daar wat over gepraat).

Daardoor kwamen we pas thuis om vijf voor zeven.  Lindsey staat er op dat de kinderen in de week op tijd naar bed gaan (tussen zeven en half acht) omdat ze anders 's morgens niet uitgeslapen zijn.  Ik wist dus al dat ik weer slechte punten ging scoren want dat kon me nooit van z'n leven lukken: ik moest eerst nog gaan koken...  Normaal liggen er altijd wel een paar snel-klaar maaltijden in de kelder (zo van die zakjes met gedroogde pasta waar je gewoon wat water moet bijdoen, 10 minuten laten koken en klaar), maar vandaag dus niet.  Ook de diepvries bleek niet erg hulpvol.  Geen pizza's of ingevroren kliekjes meer.  Frieten hadden ze nog maar 2 dagen geleden gegeten, dus dat mocht ik ook vergeten...

Ik begon stilaan hopeloos te worden.  Als ik echt nog moest beginnen met patatten te schillen en vlees en groenten te ontdooien waren we zeker voor een uur vertrokken eer alles achter onze kiezen zou zitten.  Dan nog maar eens alle vriesvakken aan een grondig onderzoek onderworpen ...  met success.  Ik vond nog net 2 pakjes opgerolde pannenkoeken onder een stapel biefstukken en koteletten. Vijf minuutjes de microgolf in en we konden aan tafel.  De kinderen vonden het helemaal niet erg dat het "maar" pannenkoeken waren en hebben gesmuld.  Een half uurtje later konden ze dan ook al naar bed, zodat ze er toch nog om kwart voor acht in lagen.  Maar een kwartiertje retard, viel nog mee...

Ik zal volgende keer toch beter op voorhand al eens nadenken en checken of alles wat ik nodig heb in huis is zodat ik beter voorbereid ben.  Vroeger regelde Lindsey al die zaken maar ik begin te vermoeden dat ze het deze keer wel eens per ongeluk express vergeten zou kunnen zijn.

Gelijk heeft ze, want om echt "de ideale man" te worden zal ik nog een serieus tandje mogen bijsteken...

23:02 Gepost door Rigel in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: kinderen, lindsey, koken, stressen, ideale man |  Facebook |

Commentaren

Wat is 'de ideale man' ? Je was er toch voor de kinderen, en je hebt klaargemaakt wat er voorhanden was... Dat het pakjes waren, och zeg voor één keer moet dat toch kunnen dacht ik, net zoals eens een halfuurtje later gaan slapen...
Wie een hond heeft vind wel een stok om te slaan zeggen ze thuis altijd!
Ik zou blij zijn wanneer mijn man kon thuis zijn voor de opvang wanneer ik er niet op tijd zou zijn... en ik zou dan met plezier de koelkast aangevuld hebben zodat ze iets degelijks konden eten... of anders... een lekker frietje halen...!
Vind toch niet dat je je in een relatie moet forceren... soms loopt het in 't honderd... och ja... dan is het toch gewoon zo!

Wens je een gezellig weekend!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 01-02-08

Reageren op dit commentaar

Dedju Waarom doe je zoveel om haar te plezieren. Goed dat je structuur wil in het leven van je kinderen, maar hun karakter gaat niet misvormd worden omdat ze eens een halfuur later gaan slapen.
Bovendien is er niets mis mee dat ze eens een boterham eten en geen gekookte maaltijd.
Bovendien zou het maar heel triest zijn als je vrouw daarover trammelant zou maken.
Je mag best eens van je afbijten.
Misschien denkt ze juist dat je een vijg bent en wil ze meer een echte vent?
Ik heb ook lieve rdat mijn ex, een beetje robuuste ris tegen me, dan da thij me constant in de ogen zit te staren en de liefde zit te verklaren.

Gepost door: Mystic | 05-02-08

Reageren op dit commentaar

Misschien heb je gelijk... ... en moet ik niet zoveel proberen om Lindsey te plezieren. Ik weet het niet goed... Laat me eens uitleggen waarom ik het doe:

Lindsey is iemand die alles in het mogelijke deed om mij en de kinderen te geven wat zij vond dat nodig was. Kosten noch moeite werden daarvoor gespaard. Ze verwachtte diezelfde inzet ook van mij, maar ik heb mezelf nooit zo kunnen wegcijferen. Daar gaf ze me dan commentaar op, waardoor ik daar nog minder zin in kreeg, enz... Deze negatieve spiraal heeft haar het gevoel gegeven dat ze er altijd alleen voor stond, en dat is 1 van de redenen waarom ze nu wil scheiden.

Ik weet dat onze relatie reddeloos verloren is, maar ik doe nu nog mijn best om 3 redenen:
- Wanneer ze binnen een aantal maanden effectief weg is sta ik er alleen voor. Dan hangen mijn kinderen 1 week op 2 van mij af. Ik wil er dan werkelijk zijn voor hen en niet altijd de gemakkelijkste oplossing kiezen, zoals bvb 's avonds bij mijn ouders blijven eten wanneer zij de kinderen van school gehaald hebben. Dus kan ik daar best nu al mee beginnen...
- Ten 2de wil ik dat ze nu zelf merkt dat ik die moeite doe, zodat ze weet dat de kinderen bij mij ook in goede handen zijn.
- De 3e reden is misschien stom, maar hoe groter het contrast is wanneer ze alleen woont, hoe beter. Dan zal ze álles alleen moeten doen, en is er totaal geen hulp meer. Ik koester nog een sprankeltje hoop dat ze dan vlug inziet dat ze de verkeerde keuze gemaakt heeft...

Gepost door: Rigel | 06-02-08

Reageren op dit commentaar

.. Ik vermoed dat ze heel goed weet dat jij je best doen en daar van profiteert. Hoe zit het met genegenheid, met knuffels? Ik heb het je al eerder gezegd, ik ben ook Lyndsey geweest. Mijn ex deed alles voor me, net als jij nu doet.
En inderdaad sommige avonden zijn immens eenzaam en voelen heel slecht. Maar niet voldoende om terug te gaan.
En als je eenmaal alleen komt te staan met je kinderen, dan neemt het instinct over, je weet altijd wat goed is voor de kinderen.

Gepost door: Mystic | 06-02-08

Reageren op dit commentaar

het huishouden is iets dat je vlug onder de knie krijgt, voor je het weet ben je rigel superchef!

Gepost door: syho | 06-02-08

Reageren op dit commentaar

Bedankt... ...voor jullie reacties. Een beetje weerwerk kan ik wel gebruiken. Het forceert me om de dingen even op een andere manier te bekijken en dat is soms best wel eens confronterend.

Gepost door: Rigel | 06-02-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.