29-01-08

Uitgaan boven de 30...

Na een paar rondjes in het café waar we na onze succesvolle "teambuilding-activeit" van vorige vrijdag verzeild raakten ging de rest van de collega's (allemaal verliefd, verloofd of getrouwd) naar huis.

Ik twijfelde...  In het café waar we zaten draaide een DJ en er werd zelfs wat gedanst.  Ik had helemaal geen zin om naar huis te gaan, maar om daar te blijven had ik ook geen zin. Er waren nog wat collega's van andere diensten aanwezig, maar dat waren niet direct personen waar het goed mee klikte.  Verder was de gemiddelde leeftijd in het café veel te jong naar mijn zin.

Ik dus toch maar naar huis, maar terwijl ik naar huis reed begon het meer en meer te knagen.  Ik had zin om me te amuseren, wat te dansen en misschien wel wat nieuwe mensen (vrouwen?) ontmoeten. Allemaal dingen die al véél te lang geleden zijn. Ik dus piekeren en piekeren, waar zou ik naartoe gaan?

Tegen dat ik thuis was had ik de moed opgegeven...  Als (soon-to-be) kersverse vrijgezel weet ik begot niet waar mensen van mijn leeftijd uitgaan!  Kan iemand mij wat tips geven voor het geval ik nog eens in zo'n bui ben? 

Wat voor iets zoek ik:

  • Liefst niet té ver van huis (tussen Antwerpen en Gent).
  • Goeie muziek waar je op kan dansen.
  • Maar niet te luid, zodat je ook niet moet brullen om verstaan te worden.
  • Waar ook vrijgezellen (ook vrouwen) te vinden zijn.
  • Gemiddelde leeftijd tussen 30 en 45 jaar.
  • Waar je als nieuwkomer ook niet buitengekeken wordt.  Ik ben niet iemand die direct op vreemde mensen afstapt om een babbeltje te doen.  Ik heb wat tijd nodig om los te komen, maar daar wordt hard aan gewerkt.
  • Geen plek voor hopeloze gevallen, zover ben ik nog niet.

Misschien bestaat zo'n plaats niet (dan heb ik misschien weeral een gat in de markt ontdekt; ik ga nog rijk worden!), maar dan zou ik toch graag eens horen waar anderen dan wél uitgaan...

Ik wil voorlopig ook nog geen nieuwe relatie.  Ik wil gewoon nieuwe vriend(inn)en maken waarmee ik me kan amuseren.  Bijna al mijn huidige vrienden en vriendinnen zijn gesettled in een relatie: zij hebben geen nood meer aan uitgaan, iets wat ik tot voor kort ook niet meer had...

Ik ben benieuwd naar jullie reacties...

00:11 Gepost door Rigel in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: dansen, uitgaan, vrijgezellen, amuseren |  Facebook |

Commentaren

Tja Het hangt er een beetje vanaf wat je graag hoort, wat je graag doet, welke muziek....

Gepost door: Mystic | 29-01-08

Reageren op dit commentaar

Goh, ik ben nog net niet boven de 30... Bovendien verken ik maar bitter weinig nieuwe keten, omdat -en sorry als ik je de moed nu een beetje ontneem- ik vind dat er niet al te veel deftige koten meer bestaan, waar je én een aantrekkelijk publiek vindt én goeie muziek én waar je niet hoeft te brullen tegen mekaar. MAAR... ik ben dan ook niet van de streek tssn Gent en Antwerpen :o) Dus, veel succes met je zoektocht! Leg je oor maar goed ten luister, overal waar je komt.
Los van dit alles ook even een bedenking: sta jezelf toe om te bekomen, om mentaal uit te rusten van deze breuk. Ik weet, het is een menselijke reflex om je gedachten zo snel mogelijk te verzetten en dus zoveel mogelijk andere dingen te doen, vaak tot een gat in de nacht. Maar blijf geregeld eens stilstaan bij en met jezelf...
Lieve groetjes***

Gepost door: Lentesneeuw | 29-01-08

Reageren op dit commentaar

@Mystic Goh, ik ben niet zo kieskeurig qua muziek. Ik hou van zowat alles: disco, pop, (hard)rock, dance, techno, ... maar mijn favoriete genre is toch new wave.

Zet mij ergens waar ze de beste muziek van de jaren 70 tot nu (met een lichte voorkeur voor de jaren 80) draaien en ik amuseer mij...

Gepost door: Rigel | 29-01-08

Reageren op dit commentaar

@Lentesneeuw Bedankt om je bezorgdheid, maar het is echt niet mijn bedoeling om mij nu zwaar in het uitgaansleven te gaan storten.

Overal waar ik nu kom (familie, vrienden en op het werk) weet iedereen in welke situatie ik nu zit. Ik weet dat ze allemaal de beste bedoelingen hebben en dat ze met me in zitten maar af en toe heb ik echt genoeg van het gepraat en gepeins en wil ik er eens uit. Even alle miserie vergeten en me gewoon een paar uur amuseren...

Gepost door: Rigel | 29-01-08

Reageren op dit commentaar

Maar natuurlijk dat! :o) En the eighties! Dat was nog eens muziek zie...

Gepost door: Lentesneeuw | 30-01-08

Reageren op dit commentaar

Same here Ik zou het begot ook niet weten waar mensen van 'onze' leeftijd naartoe gaan om plezier te maken. Ik vraag me dat ook altijd af. Na een huwelijk van 24 jaar ben ik ook gescheiden net als mijn vriendin na 20 jaar en wij hebben ook geen idee waar iedereen zit. Onlangs kwamen we terecht in de Boudoir in Mechelen, en dat leek ons wel iets om nog eens naar terug te keren. Vooraan in de zaak kan je gewoon iets drinken of eten en achteraan kan je dansen. Het was iets heel trendy en gezellig. Maar zo ergens alleen binnengaan zou ik niet rap doen. Een dancing is voor mij ook geen optie, tegen dat die opengaan lig ik al uitgeteld in bed.

Gepost door: nana | 20-02-08

Reageren op dit commentaar

niet de enige hey, heb zelfde probleem. Na 10 jaar huwelijk weer alleen en geen idee waar naartoe te gaan als single zonder aangeklampt te worden door one-night-stands-seekers. amuseren en dansen is momenteel het enige wat ik wil maar het is niet gemakkelijk. mocht je iets gevonden hebben laat het mij weten!
greetings Deborah

Gepost door: deborah | 14-02-09

Reageren op dit commentaar

heey allemaal,ik heb dat ook.waar ga je in hemelsnaam als vrijgezel je eens goed verzetten??wel ik heb iets gevonden in berlare,de stokerij in de turfputstr.allemaal heel rustige mensen van alle leeftijden.muziek is er van de jaren 60-70 en wat van de jaren 80.met dj.grote parking.is voor jullie?grtjs

Gepost door: piet | 21-05-11

Reageren op dit commentaar

Ken het. Ben 45! Trek me meestal niet zoveel aan van de jongeren. Doen zij overigens ook niet zo van "ons" leerde mij bij navraag. Als je maar niet alleen of met teveel bent. Gewoon lekker uit je dak gaan in niet te kinderachtige gelegenheden die zijn er wel. Helaas is de markt voor "ons" nog niet ontdekt! Hint...hint.... Veel plezier, blijf jezelf en ga gewoon uit je dak!

Gepost door: Bart | 07-01-12

Reageren op dit commentaar

Zoek eens bij de club NMLK-Aktivo-Go Out onder google invoeren.

Groet:Roland Beukert

Gepost door: roland beukert | 25-07-12

Reageren op dit commentaar

Thanks voor de tips, maar dit lijken mij stuk voor stuk Nederlandse initiatieven die vooral op (wandel) activiteiten gericht lijken te zijn. Ik heb heb het hier vooral over uitgaan en dan vooral in Vlaanderen.

Andere tips zijn trouwens nog steeds welkom...

Gepost door: Rigel | 08-08-12

Tjee, Rigel, uw eerste post was van 2008 en de laatste van 2012...In die 4 jaar heeft u toch zeker wel iets kunnen vinden?

Gepost door: marjolein | 23-09-13

Reageren op dit commentaar

Tja, annoo 2014 nog steeds hetzelfde probleem !
Vroeger tot een dik jaar geleden kon je nog eens uit je dak gaan n Beervelde (Feestpaleis) maar ook dat is nu aan het afbrokkelen en toch een hoog gehalte "hopeloze gevallen" en weinig recente muziek.
Alles wat op internet te vinden is verder "betalend" en er wordt er deftig van geprofiteerd om die groep (Vooral vrijgezelle mannen) uit te melken met allerhande valse beloftes en "mogelijke" ontmoetingen.

Dus echt wel een gat in de markt om vooral betrouwbare informatie en events te vinden !

Gepost door: Patrick | 03-08-14

Reageren op dit commentaar

Dag Rigel, of Patrick ... :-) (Wat is het nu ?)
Het gat in de markt wordt reeds 7 jaar gedicht door een FRANSE organisatie (op het web) , die ALLEEN - UITGAAN (door alleenstaanden, maar ook voor anderen) erkent als essentiële basisactiviteit.
Het heet "On Va Sortir" , bvb de afdeling Brussel :
http://bruxelles.onvasortir.com
Zoals altijd (helaas bikkelharde waarheid) zijn de Franstaligen in deze wereld creatiever en vooral zeer recht door zee, waar het socio en socio-culturele aktiviteiten betreft.
De definitie van uitgaan is onverbloemd OPEN. Namelijk, omvat letterlijk alles, waarvoor je je eigen voordeur achter jezelf dichtgooit, en een AKTIVITEIT gaat DELEN met ANDEREN. Mooie definitie.
Het feit dat Vlamingen niet in zoiets slagen, heeft waarschijnlijk te maken met ons "kliekjes-slijm-gedrag".
Ik heb OVS dankzij mijn (recente) Franse vriendin leren kennen, en schreef me prompt in, in de afdeling Brussel. (De inschrijving is exclusief per stad, omdat het leven in de ECHTE wereld betreft ! Het internet is er slechts om de aktiviteiten aan de mensen te linken. Dating gedrag is in de organisatie ongewenst (en wordt zelfs manu militari bestreden met schrapping.)
Ik vind dit fantastisch ! Eindelijk een kanaal van en voor mensen, ZONDER kleffe partnerjacht. En JA, het is inderdaad nog volledig gratis ook.

Ik vertel geen sprookje.
Het enige wat je moet doen, is je taal ruilen voor het FRANS, en je bent bevrijd van het KLEF-bekrompen Vlaams gedoe, waar niets kan.... (Op OVS kan eigenlijk alles... dansen, musea, theater, lopen, zwemmen, vernissages, concert, taallessen, toristische daguitstappen... en complete reizen.
Moet er nog zand zijn ?
Gewoon tegen "achterlijk bekrompen Vlaanderen" daaaag zeggen.
Kom je trouwens tot de ontdekking dat reeds méér Vlamingen van in en rond Brussel de weg naar OVS gevonden hebben, en dat alle mensen die ik totnogtoe op OVS ontmoette, de Vlamingen zeer genegen zijn. Ook kans dus om ons zelf ineengefantaseerde waanbeeld de kop in te drukken, dat Franstaligen Vlaminghaters zijn ? Spijtige vaststelling : het is duidelijk OMGEKEERD.... Ik ben er zéér hartelijk onthaald !

Als de tip je bevalt !? GO GO
Als je bang bent van Brussel, ... ok, dan ziet iedereen je hier binnen 4 jaat nog steeds met je zelfde probleem !??? ;-)

Oh ja, iedereen die het leest kan er zijn voordeel mee doen.
Ik ben zo enthousiast over OVS, dat ik zelfs overweeg om hun volledige site in het Nederlands te vertalen, zodat er ook afdelingen in de grote Vlaamse steden kunnen opgericht worden. En dan zullen we socio-cultureel OPNIEUW eens verrijkt worden, door een zalig FRANS initiatief .....

GROETEN !

Gepost door: Wig | 30-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.