07-01-08

Self-Restoration Project

Ik wou eigenlijk aan seks (part 2) beginnen, maar na een paar andere blogs gelezen te hebben, heb ik besloten om daar nog wat mee te wachten.

 

Ik moet dringend meer werk gaan maken van het eigenlijk onderwerp van mijn blog: de ideale man worden.

Ik heb het ondertussen ook al in een of ander kommentaartje gezegd, die “ideale man” worden dient niet al te letterlijk genomen te worden.  Het is een vleugje ironisch bedoeld, want ik sta met bij beide voeten stevig op de grond: de ideale man bestaat gewoon niet. Wat ik werkelijk wil bereiken is een man te worden die alles is wat 1 bepaalde vrouw verlangt, of dat toch zoveel mogelijk benadert.

Wie die vrouw is, staat op dit moment nog open. Op dit moment lijkt het mij meest aangewezen dat dat mijn echtgenote Lindsey is: de moeder van mijn kinderen, maar daar heb ik alvast 1 groot probleem: zij ziet dat op dit moment niet meer zitten. Ik denk dus ook al wat verder, al wil ik me daar voorlopig nog niet te veel op concentreren om mijn (fragiele) bruggen nog niet op te blazen.

Het is ook niet zo dat ik een soort kameleon wil worden die zich aan kan passen aan elke vrouw.  Ik heb zelf een soort van ideaal beeld in gedachten waar de vrouw in kwestie mee tevreden dient te zijn.  Ik wil dat echter gerust wel wat bijschaven of bijstellen om een vrouw over de streep te trekken…

Waarom dan gaan veranderen zal je je misschien afvragen? Ik zou toch ook kunnen zoeken totdat ik een vrouw vind die mij wil zoals ik ben?  Groot gelijk. Maar ook hier heb ik een groot probleem: ik ben zélf niet tevreden met mezelf. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat ik niet echt ben wie ik zou moeten zijn.

Zijn er dan zware kosten aan mij? Ik weet het niet. Ik ben het bestek nog aan het opmaken. Wat ik wel al weet is het volgende: mijn zelfvertrouwen moet dringend wat bijgelapt worden, mijn sociale prestaties zijn zwaar ondermaats, mijn conditie dient dringend opgekrikt en er zal ongetwijfeld nog wel het één en het ander ontdekt worden wanneer de reparaties eenmaal volop bezig zijn.

De meest dringende reparatie: mij meer aantrekken van het huishouden in het algemeen is ondertussen al achter de rug, echter niet echt met het beoogde succes. Lindsey is over het algemeen wel tevreden dat ze nu meer vrije tijd heeft, maar er zijn 2 belangrijke nevenverschijnselen opgedoken. Ten eerste betekent meer vrije tijd ook meer tijd om te chatten, waar Lindsey dus ook gretig gebruik van maakt.  Ten tweede betekent meer helpen in het huishouden dat je ook meer aanwezig bent in huis, dat je meer opvalt.  En opvallen is nu niet direct positief wanneer je vrouw zich aan je ergert… 

Het belangrijkste is echter dat ik zelf wél tevreden ben met het resultaat.  Het begint me beter en beter af te gaan en dat is maar beter ook want binnen enkele maanden zal ik het waarschijnlijk allemaal alleen moeten doen.  Met 2 kleine kinderen in huis kan ik me dan gewoon niet permitteren om te falen…

Ik zet mijn self-restoration project dan ook onverminderd voort...

 

Commentaren

Je blogje net ontdekt...
Volgens mij is je doel wel goed... jezelf willen veranderen omdat je weet/denkt dat je niet goed bezig was!
Ik weet niet hoe heel de situatie zit maar als het het je vrouw nog te redden valt zou'k ervoor gaan MAAR dan moet zij ook moeite doen!
JIJ moet niet alles veranderen...zij heeft sowieso ook tekortkomingen in jullie relatie en door te CHATTEN en gevoelsknopjes af te zetten maakt ze't je verdomd moeilijk!
ARME JIJ!

Hou je goed... ik wil je hier wel blijven volgen in je 'veranderings proces' maar 1 tip: blijf toch altijd jezelf wat!

LIEFS!

Gepost door: visje | 07-01-08

Reageren op dit commentaar

Zo is het... je mag 'restauratiewerken' uitvoeren maar probeer toch jezelf niet te verliezen. Helpen in het huishouden is prima, maar niet wanneer de partner dan lekker niks doet... waarom doen jullie het niet samen? Kan ook leuk zijn hoor...en je leert er misschien nog uit!
Vind het zeer positief dat je het allemaal probeert, misschien, heel misschien schakelt ze haar knopje wel terug 'aan'... Ik hoop het voor jou!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 08-01-08

Reageren op dit commentaar

Kijk Als ik mij ex geen aandacht geef en hem een tijd niet contacteer, is hij daar terug.
Als mijn ex, me met rust laat en verder gaat, begin ik hem te missen.
In het begin geniet ik van de herwonnen vrijheid, maar dan zijn die lege momenten er en denk je terug aan alle goede momenten die er waren.
Mijn ex en ik kennen elkaar intussen 7 jaar.

Ik heb mijn fouten gemaakt en hij de zijne. Je vrouw is ook verre van perfect. Chatten met andere mannen, seksueel getint dan nog, gaat ergens over een bepaalde grens, zeker als ze er niet eerst met jou heeft over gesproken.

Je mag je ook niet aan laatste strohalmen vastklampen, dat werkt in de verkeerde richting.

Gepost door: Mystic | 09-01-08

Reageren op dit commentaar

Niet goed bezig? Je bedoelingen zijn goed, dat ben ik met bovenstaande commentaren eens. Maar je moet wel met 2 achter die bedoelingen staan! Jij doet inspanningen om jullie huwelijk terug op het juiste spoor te krijgen, en zij maakt gebruik van jouw inspanningen om jullie huwelijk nog meer te doen ontsporen? Jij doet inspanningen waardoor zij meer tijd heeft om te chatten en cyberseksen? Waar op zich niks tegen is, maar wel als dat 1 van de oorzaken is van jullie problemen. Inspanningen moeten toch van 2 kanten komen. Dat jij haar niet genoeg aandacht gaf/geeft, geeft haar niet het recht om nu ongelimiteerd van jou te profiteren.
My 2 cents..;

Gepost door: AV | 16-01-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.