12-08-12

Vroeg begonnen...

Je kind laten kennis maken met muziek daar is niets mis mee volgens mij.  Dat doe ik zelf ook...

Een goed nummer eens wat luider zetten en er samen met je kinderen op uit de bol gaan ook.  Dat gebeurt ook al eens bij ons thuis.

Hen naar een kleinschalig festival meenemen moet ook kunnen.  Zelf heb ik dat nog niet gedaan, maar dat zal er zeker wel eens van komen.

Maar wat ik gisteren op de Lokerse Feesten gezien heb vond ik er toch wel ferm over.  Een jong koppel stond daar met hun kleine baby van nog geen 6 maand op het festivalterrein naar het optreden van dEUS te kijken.  Gelukkig hadden ze de baby een hoofdtelefoon opgezet.  Maar ik twijfel er sterk aan of dat wel zo'n goed idee was.  De schedel van een baby bestaat namelijk uit 3 stukken met daartussen een opening (fontanel) die pas tussen de 12 en 18 maanden sluit.  Om daar dan een koptelefoon op te zetten die die stukken naar elkaar toe duwt getuigt volgens mij niet echt van veel intelligentie...  Die baby daarna in je nek zetten en dan gaan dansen ook niet echt hé ;-)

Een tijdje daarna probeerden ze de baby zijn flesje te geven maar dat lukte niet echt.  Hoe zou dat nu komen vraag ik mij af.  Overal lawaai, flikkerende lichten, horden mensen om je heen, zoiets moet toch honger geven, niet?

Mij toch in elk geval.  Een goeie spitburger gaat er na zo'n festival altijd wel in :-)

03-11-11

Eco?

Ik wil het vandaag eens hebben over de absurditeit van de ecocheques.  Wat moet je met die dingen in godsnaam kopen?

Ik ben zeker geen 'groene' jongen, maar ik doe toch mijn best om aan het milieu te denken.  En zo zijn praktisch alle lampen in mijn huis al vervangen door spaarlampen, is mijn zolder al deftig geïsoleerd, zit er dubbel glas in mijn ramen...  Kortom, zowat alles waarvoor je die ecocheques kan gebruiken heb ik al.  En zo bleven die dingen dus steeds maar liggen in mijn kast.

Toch nog handig, dacht ik, als ik dan toch een nieuwe frigo moet kopen dan kan ik hem meteen maar met die cheques betalen.  En dan begon de absurditeit...   Blijkbaar kan je die cheques enkel gebruiken voor een frigo met energieklasse A++.  Owkeej, dacht ik (weeral...  ik heb nogal wat afgedacht, niet?).  Laten we dan even kijken wat dat financieel inhoudt...

Het goedkoopste A+ inbouwmodel dat ik kon vinden kost 444€ en verbruikt zo'n 131 kWh.  Het goedkoopste A++ model kost 699€ en verbruikt slechts 98 kWh...  Zo'n 255€ duurder dus...  Wel heel erg toevallig dicht bij die 250€ van die ecocheques, niet?

Maar... dat A++ model verbruikt een pak minder, dus dat geld zal snel terugverdiend zijn, toch?  Toch even checken...  33 kWh per jaar minder, tegen 0,22€ per kWh (ik zit bij Ecopower voor mijn electriciteit)... da's toch zo'n dikke 7,26€ per jaar dat ik uit zal sparen.  Over pakweg 35 jaar heb ik dat geld dus terugverdiend.  Juij!!!

Dank zij die 250€ aan ecocheques heb ik nu dus een 250€ duurdere frigo gekocht.  In feite dus een nul-operatie voor mij.  Ik had die cheques evengoed niet kunnen krijgen.  Maar ik vraag me nu wel af wie er dan wél rijker mee geworden is... naast meneer VDB...  Het milieu?

21:32 Gepost door Rigel in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: ecocheques, frigo |  Facebook |

06-09-10

¿Como Esta?

Omdat we op onze reis naar Costa Rica een tussenstop in de Newark maken moet iedereen van ons die geen geldig reisvisum voor de VS heeft een reistoestemming aanvragen.  De Amerikanen zijn natuurlijk modern, dus hebben ze hiervoor een website gemaakt (ESTA, vandaar de titel), die zelfs in het Nederlands beschikbaar is.

Een fantastisch initiatief, maar tijdens het invullen heb ik toch een paar keer serieus mijn wenkbrauwen gefronst.   Sommige vragen die je daarop moet antwoorden grenzen toch aan het absurde...

  • Zoekt u toegang tot de Verenigde Staten om u daar in te laten met criminele of immorele activiteiten?
  • Gebruikt u drugs of bent u daaraan verslaafd?
  • Bent u ooit betrokken geweest of thans betrokken bij spionage of sabotage; of bij terroristische activiteiten of genocide?

Man, man, man.  Verwachten ze werkelijk dat er iemand ooit JA op deze vragen antwoordt?

 

Als laatste nog een kleine tip: vanaf 8 november wordt deze website betalend.  14$ astemblieft!  Als u binnen de 2 jaar van plan bent naar de VS te reizen kan u vandaag nog gratis een aanvraag indienen; vul gewoon enkel de verplichte velden in.  Een goedgekeurde aanvraag blijft 2 jaar geldig (of totdat je reispas vervalt)...

 

 

21:38 Gepost door Rigel in Actualiteit, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: costa rica, reizen |  Facebook |